Mój najukochańszy, najwaspanialszy, naj... chomiczek ostatnio jest taki jakiś, no nie taki- strasznie spokojny ( nie biga nocą na kółku, nie rzuca rzeczami po klatce). Nasówa mi się takie pytanko: czy on z tego wyrósł (1.5 roku) czy moze nio wiecie...zejdzie na tamten świat. Chociaż jest z nim tak od miesiąca...
Może twój chomik jest na coś chory, albo brakuje mu witamin? Napisz, co dajesz mu do jedzenia, w jakich ilościach i jak często. Możliwe też, że to sprawa wieku - nie jest już 20-latkiem (na ludzki wiek ), stracił życiową energię. Ale to nie znaczy, że za miesiąc już go nie będzie. Może być spokojniejszy, ale dożyje np. 3-4 lat. Pozdrawiam!
Może jest zmęczony
Brakuje mu witamin
Albo jest na coś chory...
Ale jeszcze poczekaj, i obserwuj Go często, co robi i wogóle...
gusia Gość
Wysłany: Pią 25 Cze, 2004 17:05
Idz z chomikiem do weterynarz,co prawda jest jeszcze mlody,ale ostroznosci nigdy za wiele.Mialam kiedys chomika, leczylam go wlasnymi sposobam,i,w koncu zdechl biedaczek.Zrobisz jak zechcesz, ale najlepiej zrobisz jak pojdziesz z nim do weterynara,on ci wszystko powie.
Cze.
Mojim zdaniem te wszystkie zabawki mu się znudziły albo jest chory.
Mozliwe że mu się nudzi robienie tego samego przez 1,5 roku to naprawde nudne. Mam myszoskoczka i miałem ten sam problem te zwierzęta są bardzo ruchliwe wnocy niedało się spać bo mysiacały czas się bawiła skakała kopała i.t.d. Ale jej to się znudziło i zaczynała wiekszość czasu przesypiać wtedy musiałem jej urozmajicić zycie czymam ją w terrarium dla zabawy wdo połowy wsypałem jej trocin żeby mogła kopać i robić sobie tunele gniazda w trocinach ma dlaniej specjalny domek z drewna ale kiedy zaczołem sypać tyle trocin to domek juz niesłuzył za gniazdo ale za doś do gryzienia przez cały czas go przerabia na trociny wrzucam rolki po papierze taletowym a niekiedy z papierem. Jestem w trakcie kończenia labirentu co miesiąc kiedy jej wymieniam trociny to na nowe kłade 3-4 domków zrobionych z papiery (blok i.t.p.)kiedy dostaje jedzenie to mam wszystko w papierowych kubkach z origami tak żeby mogła się troche pomęczyć. Spróbuj trochę urozmajicić swojemu chomikowi życie to może odzyje