No tak ale ściągnięta przeze mnie czcionka jest tylko w Wordzie a ja robię stronkę w FrontPage Express... I co ja mam zrobić, żeby była też w FronPage'u?
Czy Photoshop jest do ściągnięcia za darmo?
_________________ nie podam. wkurzasz mnie- narazie jestem bardzo cierpliwa ale już nie bawem...
Czcionka mogła być tylko dla worda, nie wiem jak to wygląda z niestandardowymi czcionkami dla dokumentów html, standardowa jest Times New Roman a jeśli się chce np. Verdane to < font face="Verdana">text< /font>
A jak jest z jakimiś dziwnymi czcionkami to nie wiem.
Co do photoshopa to nie jest darmowy można ściągnąć demo albo coś podobnego do dema http://www.webinside.pl/pliki/4
Adobe Photoshop 7 (162MB)
_________________ "To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości"
------------
Na tej stronie http://www.webinside.pl/pliki/4 są do ściągnięcia różne programy graficzne i jest tam też jakieś demo photoshopa 7
A co do robienia strony w notatniku: otwierasz notatnika i ręcznie wpisujesz kod html później jak chcesz go zapisać jako dokument html robisz Plik-> Zapisz jako-> Nazwa pliku: index.html -> Zapisz typ jako: i z rozwijanej listy wybierasz: Wszystkie pliki
_________________ "To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości"
------------
Nie deneruje się
< font face="Verdana">jakiś tekst< /font>
Zmienia rodzaj czcionki na czcionkę typu Verdana
Zamiast Verdana może też być np.: Lucida Console, Impact itd.
Czyli jak masz jakiś tekst na stronie i chcesz żeby on był napisany innym stylem czcionki wtedy piszesz np.: < font face="Arial Black">jakiś tam tekst< /font>
jeśli chcesz może on też mieć inny kolor < font face="Arial Black" color="red">tekst< /font> wtedy będzie czerwony.
------------