Wysłany: Pon 21 Cze, 2004 14:18 TO JEST NIE FER !!!
dzisiaj jest 21.06.04 , 18.06 wychowawczyni spytała mi się czy będę brała udział w przedstawieniu czy nie (bo moja klasa ma zrobić przedstawinie na zakończenie szkoły i ja miałam w nim uczestniczyć tylko że mamy się dużo ruszać , uśmiechać i tańczyć . A że ja jestem zazwyczaj poważna jak zawsze , stwierdziłam że nie będę robiła z siebie idiotki przed całą budą !!!) ja wzruszyłam ramionami i poszłam do domu , a dzisiaj jej ODPOWIEDZIAŁAM że nie chcę brać udziału , to ona powiedziała że jestem NIEODPOWIEDZIALNA i że obniży mi ZACHOWANIE (a zachowanie i oceny są już zatwierdzone i miałam mieć czerwony pasek na świadectwie tylko jeśli ona teraz zmieni z DOBREGO na POPRAWNE to koniec , paska nie ma i sru ) moim zdaniem to jest nie fer bo babka mnie zapytała a jej odpowiedziałam i nie może mi za to zmieniać zachowania !!! co wy o tym myślicie ?!
Myślę , że na pewno nie obniży ci tego zachowania! Nie ma prawa!! A świedectwa już napisane i już po konfereencji , także bardzo wątpię czy obniży ci to zachowanie. Moje koleżanki miały podobne sytuacje. Może po prostu ta Twoja wychowawczyni chciała Cię zachęcić do wzięcia udziału w tym przedstawieniu , a zauwazyla ze ty nie za bardzo jestes chętna , to chciała cie postaszyc.
Słuchaj ona nie ma prawa z tego powodu obniżyć ci zachowania
jeżeli tak się stanie pójdź z tym do dyrektorki a najlepiej do rodziców.
I zachowanie i oceny nie są jeszcze zatwierdzone.
Spontan jak nauczyciel się uprze to nie ma bata
nauczyciel moze wiele zrobić jak chce a rady nie było a nawet jeśli to dopuki dyrektor
nie podpisze świadectwa to mozna jeszcze zmienic oceny.
ale jak napisałem w 1 poście nie ma prawa za takie coś zmienić ci zachowania.
no niby... ja osobiscie bym powiedział nie i koniec. później fakt mogły by byc obawy, ale chyba nauczyciel nie jest taki wredny zeby uwalic ucznia. moja mama jest nauczycielką choc ma to niewiele wspólnego z tematem ale sie pochwaliłem:)