Dwóch policjantów spotyka się po latach.Jeden z nich ma wspaniałe buty ze skóry krokodyla. Drugi mówi:
- Ty skąd masz takie fajne buty?
- pojechałem do Egiptu na wycieczke frajerzy poszli ogladać ruiny, a ja wziąłem kij zaczaiłem się nad Nilem i jak przepływał krokodyl to ja trzas i stąd te buty.
Więc umówili sie ze ten drugi też tak zrobi.
Spotykają się po miesiącu:
- I gdzie masz te buty?!
- Wyobraż sobie: Pojechałem na wycieczkę do Egiptu. Frajerzy poszli oglądać ruiny a ja wziąłem kij zaczaiłem się nad Nilem i jak przepływał krokodyl to ja go trzask potem drugiego trzask i jeszce z paroma tak zrobiłem i wyobraź sobie że żaden nie miał butów
W sklepie było włamanie. Na miejsce zdarzenia przyjeżdża policja. Ekspedientka mówi :
- Okradziono stoisko kosmetyczne, na półkach zostały jedynie szampony do włosów!
Policjant na to:
- Mamy już pierwszą poszlakę. Włamywacz musiał być łysy!
Podchodzi facet do policjanta:
- Przepraszam panie władzo, ktoś ukradł mi samochód.
- A gdzie pan parkował?
- Tam, za rogiem.
- To macie szczęście obywatelu! Gdyby tam jeszcze stał byłoby 200 za złe parkowanie!
Posterunkowy zwołuje do siebie podwładnych i mówi:
- Wiecie co? Te kawały o policjantach są beznadziejne. A w 99% są niezrozumiałe!
Odbywa się test na MILICJANTA.
Egzaminator pyta pierwszego kandydata:
- Ile to jet 2 plus 2?
- 3.
- Ile?
- 4.
- Ile?
- 5.
- Głupi ale robi postępy, przyjmujemy.
Następny kandydat:
- Ile to jest 2 plus 2? - pyta egzaminator.
- 5.
- Ile?
- 5.
- Ile?
- 5.
- Głupi ale ma swoje zdanie, zdaje.
Następny:
- Ile to jet 2 plus 2?
- 4.
- Ile?
- 4.
- Eeee, za mądry.