| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
PiShMy NoRm4Ln1e ... tfu ... Piszmy normalnie :)
Autor Wiadomość
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Czw 06 Maj, 2004 20:33   PiShMy NoRm4Ln1e ... tfu ... Piszmy normalnie :) Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Zwracam się z apelem do wszystkich PiShĄcYcH n1e NoRm4Ln1e
tzn w tym śmieshnym języku ... Razz mam tu na mysli szanowną
forumowiczkę korbkę ... Smile
Mushę ... tfu Muszę przyznać że to pismo jest niewygodne do czytania ...
Więc szanowna pani korbko ... zapraszam serdecznie z takim pisaniem
na chat ...
A tak na serio ... To jeśli już koneicznie musicie pisać FF TEN ŚMIESHNY SPOSOOB to nie całe posty ... a jakieś mniejsze fragmenty

GdYbY ffShYsCy T4k P1s4l1 To UsHyTkOff4nI3 FoRooM sT4Ło8y SiĘ sZkOłĄ sHyFrOff4n1a 1 rOzShyFrOffYff4n14 ... MuLt1m3dI4Ln4 3n1gM4 Wink

WIęc nie piszcie tak bo to naprawde bezsensu
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 06 Maj, 2004 20:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Popieram.
To jest nie do zniesienia Razz
Jeshli Chcesh cogos wkushyc pish chadowo:P

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8240066
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Czw 06 Maj, 2004 22:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

anka Razz widzisz, denerwujesz niektórych tym pismem. ja osobiście nic do neigo nie mam nie, ale dużo trudniej sie go czyta i niektórych rzeczy nie da się zrozumieć, a poza tym idzie to dużo dłużej niż normalne czytanie :], może zacznij pisac normalnie, chociaż na forum...

Numer Gadu-Gadu
2891618
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Czw 06 Maj, 2004 23:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja dostaję padaczki jak mam przeczytać coś takiego. Omijam blogi i wszystkie miejsca gdzie ludzie piszą w ten sposób. Na Tlenie czy GG rozmowy z ludźmi - którzy tak piszą - kończę szybciej niż zaczęłam. To ma być rozmowa a nie ślepienie się z "dziwny tekst" Zamiast rozmawiać mam szyfrować i zastanawiać się, co ta osoba pisze? Wątpliwa przyjemność.
A forum? Pisze człowiek, który ma problem i chce rady a tu dostaje odpowiedź-szyfr. Albo odwrotnie - pisze "szyfrem", że ma problemy, że jest zdołowany... I co? Mamy to potraktować poważnie? Razz
Dla mnie to nie przeszkadza, ale nie czytam i nie bedę czytać takich postów... Może są ludzie, którzy to lubią Rolling Eyes
A moderatorzy jeśli nie chcą takich postów mogą napisać do takich ludzi na PW info żeby pisali po ludzku. A jeśli ktoś nadal będzie uparcie pisać takie paskudy to wywalać i z głowy... w końcu dotrze do nich, że można zwyczajnie pisać. To jest forum i tu się rozmawia a nie wyścigi na najdziwniej napisany tekst Razz

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
korbka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 07 Maj, 2004 14:35   Hehehe nio dobra....

Mogem pisac normalnie... Chociaż bendzie mi to teraz dużo dużej zajmować. A to naprawdę nie ejst trudne do rozszyfrowania... Ale jak chcecie mogem pisać normalnie... ;;DDDDDDDD
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 08 Maj, 2004 20:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

LuCiE KofFfaNi OpAnUjCie SiEm!!!
Rolling Eyes
To pismo jest żałosne...I doprowadza mnie do białej gorączki...Potem juz można zapomnieć, jak się pisze normalnie! Popieram ToJę- ja też omijam takie blogi a rozmów na gg z takimi ludźmi nie przeprowadzam Mad .

ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Sob 08 Maj, 2004 22:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No właśnie... Pisząc w ten sposób nie trzeba zwracać uwagi na ortografię. To wygodne, ale człowiek się przyzwyczaja. Ja jestem wzrokowcem i sporo czytam. Częściej robię błędy kiedy zastanawiam się jak napisać jakiś wyraz Razz Fakt, że język polski jest popaprany. Niepotrzebnie trzeba zawracać sobie głowę czy napisać góra czy gura. Przecież i z i tak i tak każdy zrozumie. Ale my nic na to nie poradzimy. Po co utrudniać sobie życie w szkole i przyzwyczajać się do błędów?

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 11 Maj, 2004 02:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zasady ortografii są tak jak każde inne zasady.
Równie dobrze możemy powiedzieć, że wygodnie jest nam jeździć 150 km/h po mieście, przechodzić ruchliwe skrzyżowanie na czerwonym świetle, zrobić kupę na środku sali podczas lekcji, jeść zupę widelcem itp.
Wszystko to w zasadzie możemy robić dla swojej wygody. Ale nie żyjemy wyłącznie dla siebie - zyjemy głównie dla innych ludzi. I to właśnie przez wzgląd na innych powinniśmy stosować się do utartych zasad.

Po co pisać coś, czego i tak nikt nie będzie w stanie odczytać?

korbka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 12 Maj, 2004 12:43   

Kinga zwróciła mi uwage o to jak piszę poprawiłam się a Wy dalej ciągniecie ten temat. Piszę jużnormalnie więc ok??
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Sro 12 Maj, 2004 17:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Wydaje mi się że sprawa jest wyjaśniona ... więc możemy zamknąc temat ... zresztą ja już dawno uważałam go za zamknięty Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 12 Maj, 2004 18:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jesli chcecie oczywiście, mozna ten temat zamknąć ale nie kasować go. Niech to będzie ważna informacja dla innych forumowiczów, którzy nie wiedzą,że nie tolerujemy tutaj takiego pisma. Po to mamy swój polski język,żeby go używać a nie pisać jakieś bzdety w stylu KofFfam Ciem! Rolling Eyes

Weronika
Gość
PostWysłany: Sro 12 Maj, 2004 20:29   

korbka napisał/a:
Kinga zwróciła mi uwage o to jak piszę poprawiłam się a Wy dalej ciągniecie ten temat. Piszę jużnormalnie więc ok??

Ale Korbko każdy chciał się wypowiedzieć. Dobra temat zamknięty. Ok?! Pasuje ci? A jeszcze jedno:

deg napisał/a:
Zasady ortografii są tak jak każde inne zasady.
Równie dobrze możemy powiedzieć, że wygodnie jest nam jeździć 150 km/h po mieście, przechodzić ruchliwe skrzyżowanie na czerwonym świetle, zrobić kupę na środku sali podczas lekcji, jeść zupę widelcem itp.
Wszystko to w zasadzie możemy robić dla swojej wygody. Ale nie żyjemy wyłącznie dla siebie - zyjemy głównie dla innych ludzi. I to właśnie przez wzgląd na innych powinniśmy stosować się do utartych zasad.

Po co pisać coś, czego i tak nikt nie będzie w stanie odczytać?

Deg - Zgadzam się ponieważ może to będzie inny przykład ale jest.
Moja koleżanka zamiast Zamek Królewski napisała zamek królewski. I co przegraliśmy!
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu