| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Buttony i Banerki
Autor Wiadomość
Yeane

PostWysłany: Czw 04 Gru, 2003 13:07   Buttony i Banerki Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No więc założyłam sobie bloga. Ale nie mam zielonego pojęcia jak się robi buttony. Czy jest ktoś kto mógłby mi taki button zrobić? Prrrrroooooszzzzzzeeeęęęęę
yeane.eblog.pl

Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Czw 04 Gru, 2003 23:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja chetnie:Dzglos sie na gg: 987484
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Marcel new
Gość
PostWysłany: Sro 28 Kwi, 2004 00:12   

Very Happy Mysle, że po to jest forum, żeby tu odpowiadać. Wink No.......ja też bym skorzystał z odpowiedzi i wielu innych. W innym przypadku taki post nic nie wnosi i można go śmiało usunąć pozdro Smile
Powrót do góry
Dexter Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 28 Kwi, 2004 11:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kasować nie będę ale mam nadzieję że chociaż trochę pomogę Smile

Butony robi się podobnie jak bannery tylko że mają wielkość 88x31 pikseli czyli będziesz potrzebował jakiś program graficzny do tworzenia gifów zobacz tutaj powinieneś znaleźć coś dla siebie http://www.webinside.pl/pliki/4 , wcześniej musisz sobie stworzyć taki obrazek (w tym samym lub w innym programie graficznym) z tekstem lub co tam kto chce w kawałkach jeśli ma się zmieniać tekst lub obrazek i w tym programie składasz wszystkie kawałki w całość w gifa. Możesz też użyć gotowego tła buttonu (bez napisów) http://www.cgi.one.pl/button07.shtml uzupełniasz tekstem i ustawiasz w programie jak szybko ma się zmieniać tekst itp.

Jeśli masz Photoshop’a to on powinien zawierać w sobie program Adobe ImageReady właśnie do tworzenia gifów tylko że photoshop jest dość trudny w obsłudze.
Jeśli się nie mylę możesz też użyć Gimp’a

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz do tematu