| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Trzy moje "dzieła":D
Autor Wiadomość
Idda Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 01 Lut, 2004 22:21   Trzy moje "dzieła":D Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

"Przepis na przyjaźń"
Szczypta dobroci,
Mały usmiech
Wyciągnięta ręka
I szczery śmiech.
Wszystko to wymieszać
Do rondla lojalności wrzucić.
Potem jeden łyk wielki,a drugi-mały
I już prawdziwego przyjaciela mamy
--------------------------------------------------------------------------------------
(ten wiersz będę już pisać jednym ciurkiem:))
"Morze"
W błękit moża wpatruję się błogo.Wbiegam...i czuję się cudownie.Fale głaszczą mnie delikatnie,aż dreszcz przyjemny przebiea mi po skórze.Słyszę tupot krabów,przebiegających po złotym piasku,a słońce obsypuje turkusowy brzeg morza szmaragdami swego blasku...
--------------------------------------------------------------------------------------
"W deszczu"
Coraz bardziej niewyraźny i zamazany staje się świat,jak rozpuszczają sie farby-tak i on.Czuję,jak świerzbią mnie nogi,zaraz zwariuję!Czekam,czekam i nie wytrzymuję!Wybiegam boso na dór,czuję przyjemny chłód,woda swobodnie przemyka pomiędzy palcami,rozpływam się,jak świat.Czuję,jak deszcz mnie pieści,a wiatr wprawia w ruch...
"Wdycham"
Stoję na przystanku-wdycham dym z tlącego się niebezpiecznie papierosa.Właśnie przyjechał autobus,a ja wdycham wydobywające się z jego burczących wnętrzności,organizmobójcze spaliny.Po prostu-cały czas wdycham szkodliwe substanje.Szkodliwe dla ciała,dla duszy,dla umysłu...

THE END-THE END-THE END-THE END-THE END-THE END-THE END
P.S.Błagam-wypowiedzcie się na temat moich wierszy!!!!!!!!!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1868191
Wiktoria

PostWysłany: Pon 02 Lut, 2004 20:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

"Morze" jest fajowe, az sie rozmarzylam o wakacjach Wink

Jura
Gość
PostWysłany: Pon 02 Lut, 2004 20:52   Prawdziwy Poeta

Bardzo mnie poruszył wiersz " W deszczu". Wyraża prawdziwy smutek i uspakaja pragnienie tej osoby. Wszystkie wiersze są doskonałe ale ten jeden jest ponad je wszystkie najlepszy. Ma najbardziej realistyczną wypowiedź i okazuje uczucie. Jest w całej okazałości najlepszy.
Powrót do góry
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 02 Lut, 2004 21:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi też sie najbardziej podoba wiersz o deszczu. Jura najlepiej wypowiedziała to co miałam na myśli, nic dodac nic ująć Smile Ten wiersz rzeczywiście najlepiej wyraża uczucia autorki Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2049084
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 02 Lut, 2004 21:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

"Deszcz" is THE BEST... nic dodać, nic ująć Smile

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4715251
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Lut, 2004 00:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przepis na przyjaźń jest fajny. Trochę mi czegoś w zakończeniu brakuje. Kończy się moim zdaniem zbyt nagle - tak jakby czegoś brakowało. Spróbuj pokombinować coś z ostatnim wersem.

Morze - ekstra

W deszczu - ekstra, ale spróbuj go podzielić - nie pisać ciurkiem. Zmuś nas do odrobiny zastanowienia. Czytając ciurkiem odnoszę wrażenie, że czytam za szybko i coś tracę.

Wdycham - hmmm... coś mi tu nie gra. Rozumiem koncepcję - jest świetna. Może trochę za krótkie? Nieee... dłuższe nie byłoby dobre. Może nie powinno być ciurkiem? Naprawdę dobra koncepcja, ale jeszcze go trochę doszlifuj Wink.

I nie pisz więcej ciurkiem. Moim oczywiście zdaniem.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Lut, 2004 21:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Heh.....wiem,że nie powinno być ciurkiem,ale ja jestem strasznie niecierpliwa i po prostu męczyło mnie to monotonne Enter,przeijanie spacją,Enter,przewijanie spacją,Enter ,przewijanie spacją..........więc napisałam ciurkiem...... Very Happy W zeszycie mam inaczej.... Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1868191
Vea

PostWysłany: Pon 09 Lut, 2004 12:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wg mnie "W deszczu" jest najlepszy tlyko te słowo świerzbią mi jakoś nie pasuje.... no nie wiem.......

[img] http://members.lycos.co.uk/izka/isabel.jpg[/img]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 09 Lut, 2004 17:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak już,to "to słowo" Very Happy Sorry,ale mam zajonba na punkcie ortografii itd...to beka,bo z polaka mam dwóję Very Happy Heh,marnie skończe Crying or Very sad Smile A co do tego słowa,to...jakoś mi tak pasowało...chodziło mi o to,zeby podkreślić,jak nie mogę usiedzieć w miejscu... Smile A ak w ogóle,Vea,to te dwa zdjęcia pod spodem,to jestes Ty???? Shocked Very Happy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1868191
Vea

PostWysłany: Pon 09 Lut, 2004 18:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

VEA !!! TA vea Razz dziewczyna !!!! Girl Women Razz

a to jest Akseli Ensio Kokkonen (axu, Luitsu) skoczek narciarski z finlandzi kadra A urodzony Oslo mieszka w Lahti w tym roku bedzie mial 20 lat moj idddddddddol Smile

Powrót do góry
Vea

PostWysłany: Wto 10 Lut, 2004 09:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie z finlandzi tlyko z FINLANDI ! Razz

Powrót do góry
Kornelia
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 10 Lut, 2004 20:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sorki Vea ale to chyba nie miejsce na ten tekst... moze umiescilabys wyjasnienie kim jest ten facet w forum Nastolatki na luzie co??

Powrót do góry
Vea

PostWysłany: Sro 11 Lut, 2004 17:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przepraszam bardzo, ale albo jesteś ślepa ! albo niedorozwinięta !

nie będe specjalnie dla Ciebie tworzyć nowego tematu w Nastolatkach ! bo Tobie się tak podoba !

Jak byś nie zauważyła to napisałam tutaj to tylko dlatego bo Idda nie wiedziała kto to !

To co może twoim zdaniem powinnam specjalnie wejść na nastolatki zrobić temat "Odpowiedz dla Iddy" i tam napisać to a później powiedzieć jej wejdz tam --> (i tutaj podać adres) tutaj masz odpowiedż na pytanie kto jest w moim podpisie?!!

Wybacz ale chyba Cię coś walło

Powrót do góry
Kornelia
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 12 Lut, 2004 18:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hm... no moze slepa Wink
Ale ze mnie maslok... Wielkie SORY, czytalam temat wybiurczo, nie zauwazylam postu od Iddy i szczerze cie przepraszam bo jakos nie chce miec na forum wrogow. Jeszcze raz sory...pewnie masz mnie teraz za idiotke ale co mi tam...

Powrót do góry
Vea

PostWysłany: Pią 13 Lut, 2004 14:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiesz co. ..przeczytalam moja odiwedziec do ciebie jeszcze raz i troche mi głupio ze tak sie na ciebie wydarłam ! wiec ja tez Cię przepraszam

ale wiesz....... kobietki tez maja swoje humorki biggrin

Powrót do góry
Odpowiedz do tematu