Już chyba wiem o co chodzi!
Jeśli jakiś forumowicz daje komuś innemu złotego punkta to sam jeden traci!
Ale to też troche nielogiczne- bo skoro bysmy mieli komuś dawać tracąc, to od czegoś trzeba zacząć przecież na początku wszyscy mieli 0 złotych punktów to jak jedni mają nagle 5 złotych punktów,że mogą innym dawac a inni wciaż maja zero?
Wiem, bo jakbym mogła dawać złote punkty to by wszyscy juz mieli
O TERAZ JUZ MAM ROZWIĄZANIE!
Adminowie (tzn. Deg, ToJa...) mogą dawać ile chcą złotych punktów np. dali Gościówie 5. Skoro Gościówa ma 5, to moze dać komuś innemu. Jeśli odda wszystkie 5 to nic nie będzie miała~!
Ale ja jestem mądra
MOzecie bić brawa (jeśli to słuszna wersja )
Gościówa chyba to jest to! Sprawdziłam na Tobie Podarowałam Ci punkt, który odleciał z mojego konta. Może to i nie takie głupie. Trzeba jednak włączyć też naliczanie punktów za posty inaczej większość nie będzie miała punktów. A to, że punkty odskakują z naszch jest dobre, bo ludzie nie będą dzielić punktami na prawo i lewo, będą zastanawiać się czy ktoś naprawdę zasłużył na to, żeby mu oddać swoje punkty.
Moderatorzy mogą też oczywiście dodawać i zabierać klikając na link Złote punkty. Można odejmować punkty np. za posty nie na temtat itp. Warto jednak żeby moderator sam na swoim forum ustalił zasady za co i ile punktów dodaje czy zabiera - taki mały regulaminik, do którego ja się nie wtykam
No i nazwy... Może trzeba je zmienić. Myślałam, że to inaczej działa. Ta nazwa Podaruj... jest w tej chwili chyba myląca.
_________________ Pijemy za lepszy czas
za każdy dzień, który w życiu trwa
za każde wspomnienie, co żyje w nas
niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Gościówa chyba to jest to! Sprawdziłam na Tobie Podarowałam Ci punkt, który odleciał z mojego konta. Może to i nie takie głupie. Trzeba jednak włączyć też naliczanie punktów za posty inaczej większość nie będzie miała punktów. A to, że punkty odskakują z naszch jest dobre, bo ludzie nie będą dzielić punktami na prawo i lewo, będą zastanawiać się czy ktoś naprawdę zasłużył na to, żeby mu oddać swoje punkty.
Moderatorzy mogą też oczywiście dodawać i zabierać klikając na link Złote punkty. Można odejmować punkty np. za posty nie na temtat itp. Warto jednak żeby moderator sam na swoim forum ustalił zasady za co i ile punktów dodaje czy zabiera - taki mały regulaminik, do którego ja się nie wtykam
No i nazwy... Może trzeba je zmienić. Myślałam, że to inaczej działa. Ta nazwa Podaruj... jest w tej chwili chyba myląca.
Nom, teraz już chyba kapuje o co w tym wszystkim chodzi. Nawet to fajne ;] ale popieram żeby zmienić nazwe!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Na razie uaktualniłam punkty. He he tak prawdę mówiąc to zupełnie przypadkiem. Nawet nie wiedziałam, że można to zrobić.
Teraz już będą naliczane automatycznie:
- za nowy temat - 2 punkty
- za odpowiedź - 1 punkt
(można oczywiście zmienić ilość puntów)
Zostawiłam możliwość podarowania komuś punktu.
Ale co do zmiany nazwy to nie mam bladego pojęcia.
Można zmienić i obie nazwy - Złote punkty i Podaruj punkty. Ale te Podaruj to raczej konieczność. Ludzie muszą wiedzieć, że dając komuś punkt dla nich ubywa. Ale czasem warto docenić innych
Może przyjdzie coś Wam do głowy... Nie ma pośpiechu.
Moderatorzy mogą zabierać punkty i dawać dodatkowe.
I to chyba wszystko... jeśli nie odkryjemy czegoś nowego
_________________ Pijemy za lepszy czas
za każdy dzień, który w życiu trwa
za każde wspomnienie, co żyje w nas
niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Jeśli chodzi o nazwe to wydaje mi sie ze taka może zostać, ale jeśli chcecie zmienić to moze cos takiego jak "przekaż punkty" czy coś w tym stylu?
Ale jeśli chodzi o te punkty....to dobrze ze za pisanie postów dostaje sie te punkty, ale ten kto jest tu na forum juz długo i ma np. tych postów 800 to punktów tez bedzie miał 800 Wydaje mi sie ze naliczanie tych punktów powinno zaczac sie w tym samym czasie, od jakiegoś dnia. Wtedy beda równiejsze szanse. (Rozumiem ze nowe osoby dochodza, ale przynajmniej te złote punkty juz byly przyznawane wczesniej, a teraz są one nowością i mysle ze lepiej by było je naliczac od zera).
I fajnie byłoby stworzyć ranking z osobami popularnymi, mającymi najwięcej tych punktów (dlatego lepiej zeby te punkty byly naliczane od nowa).
Takie są moje propozycje