| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
co to?
Autor Wiadomość
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 02 Gru, 2003 20:43   co to? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zauważyłam, że kazdy forumowicz posiada teraz nowe coś...Złote punkty? Co to jest? Rolling Eyes

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 02 Gru, 2003 21:42   co to? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No własnie...sama sie zastanawiam...hmmm..co to moze byc?? Question

Numer Gadu-Gadu
730730
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Wto 02 Gru, 2003 22:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ehm... Myślałam, że to coś innego Razz Po zainstalowaniu wyszło szydło z worka. Muszę zmienić nazwy bo trochę mylą. Nie-zarejestrowani nie mogą nic zrobić. Zwykli użytkownicy mogą dodać punkty przez Podaruj. Moderatorzy mogę też dodawać i odejmować punkty klikając na Złote punkty (ta nazwa do zmiany). Może się przydać np. jeśli ktoś pisze niezbyt mądre posty. Punkty też dolatują za pisanie tematów, postów, odpowiedzi.
Może macie pomysł na jaką nazwę zmienić te nieszczęsne Złote punkty?

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Wto 02 Gru, 2003 23:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Punkty za posty i odpowiedzi można zablokować. To samo z dodawaniem punktów przez ludzi. Może być albo nie. Jeśli zostanie tylko dodawanie punktów przez ludzi to będą to punkty za wartościowe posty. Będziecie je dostawać zasłużenie. Jeśli włączy się dolatywanie punktów za wszystkie posty to najwięcej punktów bedą mieli ci, co najwięcej napiszą. Za każdy post wtedy doskakują - nawet w testach i zabawach typu Cyferki.
Tak czy siak moderatorzy mogą punkty odejmować (np. za karę)
Ale jak zechcecie tak będzie. Piszcie...

---
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
245765
Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 03 Gru, 2003 13:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Fajne Smile podoba mi sie Surprised i jak nap. ktos bardzo dobrze odpowie na pytanie to tez mozna dodac punkty Very Happy

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 03 Gru, 2003 17:22   punkty Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi się to podoba chodziaż nie wiem czy to dobrze zrozumiałam...to te punkty sa przyznawane za każdy post automatycznie czy tylko przez użytkowników i moderatorów?? A i jeszcze wczoraj miałam ich chyba...5 a teraz 0 Question

Numer Gadu-Gadu
730730
Tresh Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 03 Gru, 2003 17:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Złote punkty to niezły pomysł Smile I uważam że nazwy tez nie trzeba zmieniać Smile A jeśli chodzi o ich przyznawanie.....lepiej jakby dostawało sie te punkty od innych uzytkowników za wartosciowe posty, niż automatycznie za kazdy napisany post. Tylko jesli kazdy na poczatku miał po 0 to skad u niektórych było tych punktów juz po kilka? To admini dawali te punkty czy skad sie one wzieły?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2049084
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Sro 03 Gru, 2003 20:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No właśnie ! Skąd wzięły się u mnie 2 punkty ?
A może już ich nie mam ? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BigBrad Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 13 Gru, 2003 15:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pomysł jest naprawdę bardzo dobry mam jednak malutki problem w końcu kto może podarować komuś punkty czy tylko Admini i Moderatorzy
czy też zarejestrowani uzytkownicy mogą podarować komuś "złote punkty"? jest tutaj wiele osób którym chciałbym podarować złotego punkta,
ale otrzymuję komunikat:
You can't donate that amount of Złote punkty to this user.
prosze o info czy i kto zablokował mi tą możliwość i za jaką karę Sad

"Ut Salutas, Ita Salutaris"
To znaczy, jak pozdrawiasz tak będziesz pozdrawiana/ny

Powrót do góry
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Sob 13 Gru, 2003 18:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No to od początku, bo chyba namieszałam jak zwykle.
Iśka miałaś 2 punkty za napisanie nowego postu. Inni też mieli. Zablokowałam to i wyczyściłam wszystkim punkty bo tylko testowałam o co w tym chodzi.
Są takie możliwości naliczania punktów:
1. punkty są naliczane za każdy post i odpowiedź
2. można otrzymać od kogoś punkty
W drugiej możliwości (Podaruj punkty) dajemy punkty za nowy temat, który spodobał się nam, za odpowiedź, która pomogła. Jeśli ktoś pomógł nam udzielając nam rady to możemy mu się odwdzięczyć dając punkty.
Naliczanie za każdy nowy post i odpowiedź (1) wyłączyłam. To nie ma sensu, bo punkty są naliczane również za posty typu zabawy-cyferki. Kto więcej pisze ( i nie zawsze mądrze) ten ma najwięcej punktów.
Sprawdziłam też oczywiście czy można punkty podarować sobie - Nie można Razz
Moderatorzy mogą również punkty zabierać. Widzą aktywny link Złoty punkty. Tam można dodać lub odjąć punkty (chyba, bo nie jestem pewna czy to działa u moderatorów). Jeśli link jest aktywny to macie taką możliwość. Tu niestety moderatorzy mogą sobie punkty dodawać więc musimy liczyć na uczciwość (tego też nie jestem pewna, ale ja mogłam dodać sobie punkty).

---
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
245765
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Sob 13 Gru, 2003 18:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

BigBrad napisał/a:
Pomysł jest naprawdę bardzo dobry mam jednak malutki problem w końcu kto może podarować komuś punkty czy tylko Admini i Moderatorzy
czy też zarejestrowani uzytkownicy mogą podarować komuś "złote punkty"? jest tutaj wiele osób którym chciałbym podarować złotego punkta,
ale otrzymuję komunikat:

Musisz być zarejestrowany, zalogowany i kliknąć w link u tego, komu chcesz podarować punkty.
Może klikałeś w swój link albo za dużo punktów wpisałeś? Nie sprawdzałam ile punktów można dodawać.

---
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
245765
BigBrad Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 13 Gru, 2003 19:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ToJa napisał/a:
BigBrad napisał/a:
ale otrzymuję komunikat:

Musisz być zarejestrowany, zalogowany i kliknąć w link u tego, komu chcesz podarować punkty.
Może klikałeś w swój link albo za dużo punktów wpisałeś? Nie sprawdzałam ile punktów można dodawać.

Jestem zarejestrowany i zalogowany klikałem w link osoby której chciałem podarować punkt nie w swój pierwsza próba była 2 punkty druga 1 punkt komunikat taki sam przy opcji 0 punktów podziekowanie za dodanie punktu nic z tego nie rozumiem Sad
Dodaje adres screenów pod nazwą punkty 1 i punkty 2 tak to właśnie wygląda Sad
http://bigbrad.webpark.pl/punkty1.bmp
http://bigbrad.webpark.pl/punkty2.bmp

"Ut Salutas, Ita Salutaris"
To znaczy, jak pozdrawiasz tak będziesz pozdrawiana/ny

Powrót do góry
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 13 Gru, 2003 20:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hej! ja też tak mam...nie moge nikomu przyznać złotych punktów Sad wyświetla mi sie taki sam napis jak BigBrad'owi - You can't donate that amount of Złote punkty to this user. ...cos jest nie tak...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
a-test
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 13 Gru, 2003 21:07   

Niestety, ale wygląda na to, że punkty mogą dodawać tylko moderatorzy. Jeszcze zajrzę do ustawień i pokombinuję. Pewnie jeśli jest ustawione, że za posty automatycznie dostakują punkty to może wtedy? Ale pewnie to dla moderatorów - takie dodatkowe punkciki Razz
Nie będę gdybać tylko sprawdzę.
ToJa
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 13 Gru, 2003 22:07   punkty Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja patrzyłam. Jestem moderatorką i moge dodawac punkty...ale nie sobie (to też sprawdziłam Razz) ale ja to chyba źle rozumiałam...miałam na koncie 5 punktów a jak jeden dałam komus to teraz mam już tylko 4...to ta liczba oznacza ile dostałam punktów od forumowiczów czy ile mam jeszce do rozdania??

Numer Gadu-Gadu
730730
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu