Wysłany: Wto 12 Sie, 2003 18:19 Jak umieścić stronkę w sieci?
Jak umieścić stronkę w sieci? Powiedzmy że mam gotową stronę i co dalej? Ile się za to buli i gdzie mam to wrzucić? Pomocy !!!
_________________ "Czekając na dzień w którym spełnią się marzenia, nie chcę być tym co nie ma nic do powiedzenia, czekając na dzień w którym wkład swój rozliczę, mówię o tym co widzę, nie unikam potyczek..."
GG: 4303445
Pierwszym krokiem jest założenie konta np. (darmowe) http://www.republika.pl zakładamy tam konto dostajemy 9 mb na swojom stronke mamy hasło i nazwe stronki np. tim14 (jej adres będzie wyglądał tak www.republika.pl/tim14
)po założeniu konta w adresie przeglądarki wpisujemy ftp.republika.pl
pojawia sie takie Okienko
w pole nazwa użytkownika wpisujemy nazwe konta w tym wypadku tim14 a w pole Hasło hasło jakie wpisaliśmy w czasie rejestracji Jesteś my już an naszym serwerze ftp teraz tylko kopiujemy pliki html które są naszą stroną i wklejamy je na nasz serwer proste co nie
_________________ "Czekając na dzień w którym spełnią się marzenia, nie chcę być tym co nie ma nic do powiedzenia, czekając na dzień w którym wkład swój rozliczę, mówię o tym co widzę, nie unikam potyczek..."
Fruźka lepiej na [b:]republice [/b:]nie zakładaj bo oni (jak sie nie myle) maja czesto awarie....ja mam na przyklad a raczej mialam na interi po prostu zaloz maila na interia.pl czy na [b:]poczta.fm [/b:]i tam bedzie normaleni poczta i przy okazji mozna wrzucic wlasnie pliki sowje nio i wrzucasz tam na serwer ta twoja stronke i podstrony i juz :D potem mozesz sobie wejsz na [b:]www.prv.pl [/b:]tam zrobic sobie takie przeniesienie... BO KTO ZAPAMIETA NA PRZYKLAd taki adres : [b:]http://interia.pl/fruzka/index.htm [/b:]czt jakos tak? no kto malo osób... wiec wchodzisz na www.prv.pl i tam mozesz zrobic przekierowanie ze ktos wpisze adres [b:]www.fruzka.prv.pl[/b:] i cie przeniesie na ten [b:]http://interia.pl/fruzka/index.htm [/b:]
mam nadzieje ze cos zrozumialac ;)
Thank's Narvana... Tak się składa że na Prv.pl przenosiłam sobie kiedyś bloga i już wiem o co chodzi No a konto na interii mam, tylko... yyy... nie wiedziałam szczerze mówiąc że to jest takie proste, hihi Ale przypał
cieszem sie ze zrozumialas j atez wprawdzie nie wiedzialam ze to takie proste serio! a moja stronke zaczelam robic kiedy dowiedzialam sie ze za miesiac neta bede miala ale ja glupia bylam....to bylo okolo roku temu!! heieh nio i zrobilam stronke a raczej bloga ale wtedy komorki nie mialam wiec zrobilam tak i codziennie musialam wrzucac od nowa na serwer uaktualniana stronke...koszzzmaarrr! daltego etraz przenioslam sie na blog.pl
Zakladasz konto na darmowym serwerze od ktorych az sie roi np. www.interia.pl onet.pl wp.pl piwko.pl itp. I uploadujesz pliki. Ale pamietaj ze plik strony glownej musi miec nazwe index.html
_________________ <i>any words will told you what I think</i>