Jestem pogrążony w smutku odeszły odemnie dwaj moi najlepsi przyjaciele suka Saba rotweiler i Kuba kundelek oba pieski zmarły śmiercią naturalną ze starości jak bardzo mi ich będzie brakowało? bardzo przeżyliśmy razem wiele lat lepszych i gorszych ale zawsze razem
i w zgodzie nie wierzcie że rotweilery to psy zabójcy tak jak psa się wychowa od szczenięcia taki pies później jest jeśli psa nikt nie nauczy agresji to pies nigdy nikogo nie zaatakuje no chyba że w obronie pana lub potomstwa
_________________ ,,Nie mów źle o nikim, ale mów wszystko co najlepsze o każdym"- Ulka nr gg 3066241
Dziękuję za radę naturalnie tak zrobiłem mam w sumie trzy pieski i ok 15 kotów w tym jednego persa ale pomimo całej tej gromadki bardzo mi brakuje tamtych piesków co wcale nie znaczy iż te zwierzęta które są u nas na dzień dzisiejszy lubię mniej niż te które straciłem
Uważam że wcale nie spora ale spokojnie nasze stadko w niedługim czasie powiększy się o kozy pawie i inne tego typu stworzonka cała nasza rodzina uwielbia zwierzęta są też specjalne warunki do tego aby zajmować się hodowlą najważniejsza sprawa to jest hodować zwierzęta różnego typu tak aby były one traktowane jak przyjaciele a nie jako pokarm w naszej rodzinie od wielu lat nikt nie spożywa mięsa gdyż aby żyć można jeść zieleninę i inne produkty nie powodujące cierpienia zwierząt np wszelkiego rodzaju przetwory mleczne nabiał itp itd.
Rotweillery to bardzo mile pieski, tylko tak jak mówisz trzeba je dobrze wychować, potem są już jak takie maleńkie pieski i co do natury to wogóle nie sprawiają problemu.
Jestem pogrążony w smutku odeszły odemnie dwaj moi najlepsi przyjaciele suka Saba rotweiler i Kuba kundelek oba pieski zmarły śmiercią naturalną ze starości jak bardzo mi ich będzie brakowało? bardzo przeżyliśmy razem wiele lat lepszych i gorszych ale zawsze razem
i w zgodzie nie wierzcie że rotweilery to psy zabójcy tak jak psa się wychowa od szczenięcia taki pies później jest jeśli psa nikt nie nauczy agresji to pies nigdy nikogo nie zaatakuje no chyba że w obronie pana lub potomstwa
Ja też straciłam kiedyś pieska... ale teraz mam nowego i bardzo go kocham...mysle że jak każdy w końcu się z tym pogodzisz chodziaż to będzie trudne...ale trzymam kciuki
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Bardzo mi przykro BigBrad . Jęśli ma się jakies zwierze zawsze kiedys musi nastąpić ten moment kiedy ono od nas odejdzie i bedzie trzeba się z tym pogodzić
Ja mam mojego 1 psa,bo wcześniej tylko kształciłam sie (i to sporo) w tej dziedzinie.Wbrew temu wiele wiem,ponieważ nasza rodzinka uwielbia zwierzaki i miałam psa wspólnie z moją koleżanką,heh znaczy w mojej komórce bo mój zrobił tam tata krateczke i jakoś sie piesek prześlizgnoł(albo ktoś podżucił) i w domu w wekendy u niej albo u mnie potem był,a tak to miał posłanie w mojej komorce i miski.Dawaliśmy mu jedzenie itd.,ale do rzeczy piesek nadal tam przebywa (ma już rok) i kilka miesięcy temu był bliski śmierci,bo połknoł jakis mały przedmiot i się zaksztusił(naszczęście przy nas) pomogłyśmy mu wypluć ten przedmiot.Musieliśmy pojechać z nim (oczywiscie sie złożyliśmy) do weterynarza,bo leciała mu krew z zembów,a my go bardzo kochamy i chyba ja go wezme na stałe do domciu.Wtedy oby dwie myśleliśmy,ze on zdechnie,bo nie wiedziałysmy jak sie zachowac w takiej sytuacji.Naszczęście wszystko jest ok.
Ja też straciłam kiedyś pieska... ale teraz mam nowego i bardzo go kocham...mysle że jak każdy w końcu się z tym pogodzisz chodziaż to będzie trudne...ale trzymam kciuki
CHOMICZKAAA napisał/a:
Bardzo mi przykro BigBrad . Jęśli ma się jakies zwierze zawsze kiedys musi nastąpić ten moment kiedy ono od nas odejdzie i bedzie trzeba się z tym pogodzić
P.S.Napewno TAM twojemu pieskom jest dobrze!
Bardzo dziękuję za wspułczucie
Powiem tylko ze nie jest łatwo pogodzić się ze smiercią czy to bliskich ludzi czy bliskich nam zwierząt ja również Wam wspułczuję Waszych strat wiem jak to boli
Jeszcze raz dziękuję Chciałby w to wierzyć ze TAM dla zwierzatek istnieje może kiedyś znów wszyscy się z nimi spotkamy?
Chciałabym kiedyś spotkać TAM moje zwierzęta,bo nadal mi ich żal i chciałabym się z nimi nie rozstwać
Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Gość
Wysłany: Pon 23 Lut, 2004 22:46
BigBrad napisał/a:
Dusia napisał/a:
Rotweillery to bardzo mile pieski, tylko tak jak mówisz trzeba je dobrze wychować, potem są już jak takie maleńkie pieski i co do natury to wogóle nie sprawiają problemu.
Przykro nam bardzo z powodu smierci twoich pieskow,mamy sami dwa rotweilery,suczke Róże i pieska Wariata.Bardzo je kochamy i wiemy co znaczy dla ciebie utrata pieskow Trzymaj sie cieplutko Beata i Kuba.
Gość
Wysłany: Wto 24 Lut, 2004 03:27
Anonymous napisał/a:
Przykro nam bardzo z powodu smierci twoich pieskow,mamy sami dwa rotweilery,suczke Róże i pieska Wariata.Bardzo je kochamy i wiemy co znaczy dla ciebie utrata pieskow Trzymaj sie cieplutko Beata i Kuba.