| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Papierosy ważne !
Autor Wiadomość
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Kwi, 2004 16:04   Papierosy ważne ! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Zastanawiałam się co zrobić ... mam poprostu problem
mój bliski kolega ma on 18 lat pali papierosy wiele razy chciał rzucić dla mnie i przedewszystkim dla siebie
jednak bez skutku
z tego co mi mówi wnioskuję że gdy nie pali bolą go płuca
W mojej szkole wiele osób pali
jak można mu pomóc w odzwyczajeniu się od szlugów ?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 08 Maj, 2004 21:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Płuca nie bolą. Taki ich urok.

Sądzę, że problemem nie jest ból w klatce piersiowej (jeśli faktycznie go boli, powinien natychmiast przedyskutować to z lekarzem), tylko solidne uzależnienie. Przykro jest czytać, że ktoś w wieku 18 lat jest do tego stopnia uzależnionym.

W wyjściu z tego nałogu najważnejsza jest silna wola i wsparcie bliskich. Pomagają preparaty zawierające nikotynę (tabletki, plastry itp), ale to bez silnej woli i wsparcia nie ma szans.

korbka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 08 Maj, 2004 22:13   

Kurczak źle się dzieje na tym świecie jeżeli ktoś w wieku 18 lat jest aż tak uzależniony od papierosów... Nie wiem co zrobić z tym bólem, ale wiem co można zrobić z rzuceniem palenia.. Moim zdaniem powinnaś mu po pierwsze zafundować nikoret i duuużo gum do żucia. Po drugie wsparcie twoje i jego innych qmpli/qmpel. Po trzecie: jeżeli na przykład będzie z Toba na dworze i będzie chciał sięgnąć po papierosa weź mu go złam albo co innego. Nie pozwalaj mu kupować papierosów i poproś przyjaciół by w jego obecnośći nie palili ani nie częstowlai go papierosami. A teraz najważniejsze: JEGO SILNA WOLA!! Powodzenia !!
Powrót do góry
andre Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 08 Kwi, 2025 13:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A sądzicie, że korzystanie z tego zamiast normalnych fajek - https://bigvape.pl/2525-longfill-dark-line-660ml ma większy sens? Chodzi głownie o to, aby nie ciągnęło do papierosów. Dla mnie każda taka zmiana będzie mega pozytywem. Jak się na to zapatrujecie? Czy warto?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Odpowiedz do tematu