Cze
Zastanawiałam się co zrobić ... mam poprostu problem
mój bliski kolega ma on 18 lat pali papierosy wiele razy chciał rzucić dla mnie i przedewszystkim dla siebie
jednak bez skutku
z tego co mi mówi wnioskuję że gdy nie pali bolą go płuca
W mojej szkole wiele osób pali
jak można mu pomóc w odzwyczajeniu się od szlugów ?
Sądzę, że problemem nie jest ból w klatce piersiowej (jeśli faktycznie go boli, powinien natychmiast przedyskutować to z lekarzem), tylko solidne uzależnienie. Przykro jest czytać, że ktoś w wieku 18 lat jest do tego stopnia uzależnionym.
W wyjściu z tego nałogu najważnejsza jest silna wola i wsparcie bliskich. Pomagają preparaty zawierające nikotynę (tabletki, plastry itp), ale to bez silnej woli i wsparcia nie ma szans.
Kurczak źle się dzieje na tym świecie jeżeli ktoś w wieku 18 lat jest aż tak uzależniony od papierosów... Nie wiem co zrobić z tym bólem, ale wiem co można zrobić z rzuceniem palenia.. Moim zdaniem powinnaś mu po pierwsze zafundować nikoret i duuużo gum do żucia. Po drugie wsparcie twoje i jego innych qmpli/qmpel. Po trzecie: jeżeli na przykład będzie z Toba na dworze i będzie chciał sięgnąć po papierosa weź mu go złam albo co innego. Nie pozwalaj mu kupować papierosów i poproś przyjaciół by w jego obecnośći nie palili ani nie częstowlai go papierosami. A teraz najważniejsze: JEGO SILNA WOLA!! Powodzenia !!
A sądzicie, że korzystanie z tego zamiast normalnych fajek - https://bigvape.pl/2525-longfill-dark-line-660ml ma większy sens? Chodzi głownie o to, aby nie ciągnęło do papierosów. Dla mnie każda taka zmiana będzie mega pozytywem. Jak się na to zapatrujecie? Czy warto?