Wysłany: Pon 20 Lip, 2009 23:53 Sex w wieku 13-16lat
Witam. Mam pytanie. Co myślicie o tym?
Ja mam 13lat a moja dziewczyna 16lat.
Nam to nie sprawia problemów.
Oboje od pewnego czasu chcemy zacząć współżyć seksualnie.
Chcemy do tego użyć zabezpieczeń typu prezerwatywa.
Proszę o wasze opinie. Zależy mi na tym abyście napisali czy powinniśmy to zrobić i co o tym myślicie.
Czekam na odpowiedzi.
Z góry Dziękuję!
Dołączam również ankietę.
Wysłany: Wto 21 Lip, 2009 08:32
Matko <wzdycha>...
Nens - Czemu to miałaby być prowokacja niby? Chłopak kocha dziewuchę, dziewucha kocha jego.
Tremere - Ja już mogłem dużo, dużo wcześniej. A czym też było, ale że w temacie 12-letnich penisów nie jesteś obeznana to w sumie dobrze o Tobie świadczy : )
RafusS - Cóż można Ci tutaj powiedzieć. Skoro decyzja już zapadła, to ani Cię odwodzić, ani zachęcać nie zamierzam. Właściwie dobrze że dziewczyna jest w miarę starsza, bo zapewne znacznie mądrzejsza i rozważniejsza od Ciebie. Unikniecie pewnych problemów. O środkach antykoncepcyjnych też Ci truł nie będę, bo w necie jest tego masa. Mogę tylko powiedzieć że warto ten pierwszy raz przeżyć tak jak sobie go wyobrażałeś, bo mimo wszysko jest to doświadczenie na całe życie : )
Jeśli się Kochacie, to bardzo dobrze, pozdrawiam i życzę szczęścia : )
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Wto 21 Lip, 2009 09:25
Cytat:
Jeśli się Kochacie, to bardzo dobrze, pozdrawiam i życzę szczęścia : )
.. i dużej płodności?
Dobra, niech będzie, że ma tam coś działającego, ale... chłopak w wieku 13 lat? Nie potrafię zrozumieć dziewczyny, dla mnie rówieśnicy zachowywali się jak gówniarze, to co dopiero taki dzieciak z gimnazjum? Ba.. chyba nawet jeszcze podstawówki.
Wysłany: Wto 21 Lip, 2009 10:10
nasty - Możemy nie wnikać w ich relacje? Różnie to na świecie bywa, tak naprawdę nic nie wiemy o ich związku. Chłopak pytał czy mamy jakieś rady odnośnie ich pierwszego razu. I tyle.
A "coś działającego" to On ma już od dawna, o to się nie bój : )
A płodności im nie życzę, dlatego uważam że to i lepiej że dziewczyna jest starsza. Utemperuje, opanuje sytuację.
A seks można uprawiać od 15 roku życia, więc zrobią to nielegalnie!
mhmm z tego co mi wiadomo to legalny sex mozna uprawiac od 18roku zycia a nie od 15
mhmm dzieki za wszystkie rady ale wciaz nie jestem do konca zdecydowany czy mam to zrobic czy nie
P.S.
wszszyscy ktorzy w jakis sposob probowali mi pomoc dostali pomogl
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Wto 21 Lip, 2009 11:21
Od 15 na pewno
A to nie jest tak że to ona tego chce, a Ty nie jesteś do końca przekonany ? 16 letnia dziewczyna, nie dziwie się jej że ma ochotę na seks. Bo skoro tutaj pytasz... w każdym razie nie rób nic wbrew swojej woli.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 18 Lip 2009 Posty: 203
Wysłany: Wto 21 Lip, 2009 12:07
Seks można uprawiać od 15 roku życia, ale uważam, że nawet w tym wieku człowiek rzadko jest na tyle dojrzały, aby rozpocząć współżycie. I nie chodzi mi o działanie, czy nie działanie, chodzi mi o psychikę. Naprawdę wątpię, żeby chłopak w wieku 13 lat był wystarczająco dojrzały.
Słyszałam też taką opinię, że człowiek jest gotowy do współżycia wtedy, gdy jest gotowy na potomstwo. No tak, jest zabezpieczenie po to, aby tego potomstwa nie było. Ale przecież żadne nie daje 100% pewności. Co byś zrobił, gdyby wpadła? Jesteś teraz w podstawówce/gimnazjum. Ponadto, nie chcę tu was oceniać, ale w wieku 13 lat rzadko spotyka się kogoś, z kim będzie się całe życie. Choć, oczywiście, zdarza się to i tego wam życzę. Uważam jednak, że ze współżyciem naprawdę powinniście poczekać.
Ostatnio zmieniony przez Nens dnia Wto 21 Lip, 2009 13:14, w całości zmieniany 1 raz
omojboze nie wiem czy sie smiac czy plakac, ja spiac z kims zakladam ze dzieci z tego nie bedzie, jezeli szlabym z mysla 'oh jezeli wpadne to przeciez mam srodki i wspanialego faceta!' to mialabym w tym momencie gromadke dzieci.
lepiej myslcie nad tym jak NIE WPASC, jestescie oboje dziecmi i nie podolacie roli rodzica.