Jakby na forum trzeba było pisać odręcznie to byś ode mnie podobny opieprz dostał, za to że nie piszesz drukowanymi :]
Nie ma przebacz, nikt mi nie płaci za integrowanie się z niepełnosprawnymi
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 18 Maj, 2009 20:42
Ale dysortografia nie jest chorobą, która polega na wiecznym robieniu błędów tylko wadą, która polega na utrudnionej nauce, prawda? A jak ktoś chce, to się naumie Mój narzeczony też ma, a błędów nie robi - na komputerze (w końcu po coś są słowniki) w ogóle, na papierze raz na długi czas się zdarzy.. wystarczy odrobina chęci. W podstawówce będą Cię traktować jak tumana, w gimnazjum jeszcze też, ale na maturze papierek niewiele Ci da. Nie mówiąc już o pracy. Napiszesz błąd w CV - nikt Cię nie przyjmie, będziesz robić byki w papierach będziesz przynosić firmie wstyd i Cię zwolnią. Nikt nie wymaga 100% poprawności, ale od tego są słowniki.. albo raczej były, bo teraz jest dużo więcej udogodnień.
Ja cie jak czytam ten temat to mi się nie dobrze robi. Aśka załóż sobie kolejnego durnego bloga i tam sobie pisz swoje wymiociny .
Myszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 25 Maj, 2009 17:44
popierwsze gdybym miała poprawiac wszystkie podkreslone wyrazy to tekst wysłałam by za 2 godziny ...podrogie nie chce mi się liczyć czy zrobiłam 3 (...) czy 4(....) kropki i te kropiki robię specjalnie....po trzecie ile ten teój narzeczony ma lat bo ja 13 a dysotografia oznacz utrudnioną nauke ortografi czyli wolniej się ucze i wiem troche mniej...a otrtografie ćwiczę codziennie i mam papierek od specjalisty....nie od razu Kraków zbudowano...i nie moja wina że jestm taka jaka jestem ...lenistwem bym tego nie na zwała bo co do nauki leniwa nie jestem mam średnią 5.60 więc nauki jak widać nie olewam...z chistori mam 6 z matmy 6 z przyrody 6 z polskiego 5+ ...reszta to piątki i łatwiejsze przedmioty...ja sę caly czas uczę tej ortografi...nie można przekreslać człowieka za to jaki jest skazywac go bo jest inny.. a dysortografia to specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Dysortografia może być korygowana, jednak całkowite ustąpienie objawów występuje bardzo rzadko.
trzeba troszkę poszukać....a ja to wiem od lekaża ale wklejiłam z wikipedi bo nie chaciałam popelnic błędu bo zaraz by mnie zagryżli ....
a to że mój muzg pracuje inaczej że się taka urodziłam mam się zabic bo myle się w pisowni ...bardzo chętnie
Spellchecker jest teraz w każdej dobrej przeglądarce (tj. w Operze i w Firefoksie). To, że nie chcesz go używać uważam za brak motywacji, ergo nie masz dysortografii.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Myszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 19:39
nieno wiesz lepiej się na tym znasz od specjalisty super.....jak zawsze Słupek jest idealny chodzący ideał...a forum to nie jest cale mojeżycie żeb6y siedziec po 4 godziny dziennie i sparwdzac tekst...sorry znam skutecznejsze sposoby i niechce miec problemów z wzrokiem przez siedzienie pół doby przy kompie
Pół doby na sprawdzenie co jest popodkreślane na czerwono?
—Michael Shermer
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 19:49
Heh, to jak coś ci wyświetli się na czerwono to nie możesz tego od razu poprawić? Dziwne...
Ej generalnie nie rozumiem jednej rzeczy, dlaczego kiedy AŚKA napisała tutaj pamiętnik bo zaufała forumowiczom to dostaje kolejne nieprzyjemne słowa typu 'dramatyzujesz' czy 'przesadzasz'. Powinniśmy ją pocieszyć a nie jeszcze dobijać. AŚKA pisz dalej, tak jak to było napisane na poprzedniej stronie i nie przejmuj się głupimi uwagami, jak napiszesz to ci ulży
_________________ "Dokąd tak biegniesz? Przecież wiesz że przed sobą nie uciekniesz."
"So if you love me let me go"
Myszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 27 Maj, 2009 16:15
i zejdźcie ze mnie bo odeszliscie od tematu.....gadaliśmy tutaj o AŚCE i jej pamiętniku ...
O Aśce gadaliśmy tutaj 2 lata temu. Teraz gadamy o tym, że komputery, TA-DAM!, poprawiają błędy ortograficzne.
—Michael Shermer
Myszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 27 Maj, 2009 17:41
zależy która wyszukiwarka czy nowsza wersja i sam nie poprawia najwyżej zaznacz na czerwono ale nie u mnie....ja napisłam już co miałam do napisania ...zamknijmy ten tematpo co się kłuć