Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 20:11
Po pierwsze - nie znudziło nam się.
Po drugie - Jest już całkiem nieźle, tylko jedno ale - wiem że keyboardziści mają spory luz w swojej twórczości - ale zacznij ćwiczyć z metronomem jakoś bo czasami nierówno Ci rytm wychodzi ; )
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 01 Lut 2009 Posty: 655
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 20:24
Fajnie, fajnie :] {Wreszcie mi youtube odpaliło ^}
Tak to jedyna uwaga, to ta, o której już wspomniał Shaunri.
Czasem udaje ci się wyskoczyć poza rytm ;P
A Ty to tak sam się nauczyłeś bez nut? ;D
Ja np. jestem samoukiem i na fortepianie gram tylko i wyłącznie ze słuchu.
Aaa jeszcze jedno ^ . Nie przeszkadza Ci to, ze keybord strasznie niestabilny jest? Ja bym już się dawno wkurzyła xD
_________________ and so the lion fell in love with the lamb.. what a stupid lamb... what a sick, masochistic lion...
Twilight ;*
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 11:23
Shaunri napisał/a:
Po drugie - Jest już całkiem nieźle, tylko jedno ale - wiem że keyboardziści mają spory luz w swojej twórczości - ale zacznij ćwiczyć z metronomem jakoś bo czasami nierówno Ci rytm wychodzi ; )
Wiem, bo cały czas się na monitor patrzyłem (tam był metronom własnej roboty w pascalu, ale takie nierówne taktowania .
violetLily napisał/a:
Nie przeszkadza Ci to, ze keybord strasznie niestabilny jest? Ja bym już się dawno wkurzyła xD
Przyzwyczajenie
Co do słuchu, to z nut grać nie umiem, a gdy już chociaż stopą wybijam rytmy, to keyboard się zatrzęsie za mocno i spadnie
po pierwsze fajna koszulka
po drugie fajne kwiatki na oknie
po trzecie fajna tapeta
po czwarte fajna.....muzyczka
po piąte będziesz drugim Chopinem i trzecim Moniuszkiem bo ja będę drugim Palikotem
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 14:00
Chippy - Skoro jesteś samoukiem to po pierwsze czas się nut nauczyć, po drugie czas zacząc podstawowe ćwiczenia z metronomem.
Wszystkie ćwiczenia powinieneś znaleźć gdzieś na necie, mądry jesteś więc sobie poradzisz. Bo co tu dużo mówić - jak na ten wiek i brak jakiejkolwiek nauki w szkole muzycznej idzie Ci nieźle, tylko przydałoby się jednak takich podstaw jak trzymanie rytmu czy teoria muzyki załapać : )
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 14:01
SIMON300195 napisał/a:
po drugie fajne kwiatki na oknie
Sam wybierałem
[ Dodano: Pon 13 Kwi, 2009 15:30 ]
A, i -
trochę się uczyłem akordów itd., z 4 miesiące, ale nic po za tym. Co do takich ćwiczeń, to już korzystałem, nawet już nuty mi idą .