Dzisiaj w nocy masturbowałam się...Robiłam to już wiele razy ,jednak nieświadomie...Masturbowałam się tuszem do rzęs...Teraz cały czas nasuwa mi się jedno pytanie...Nie wiem jak to powiedzieć...Hmmm.Czy jeśli się z tego nie wyspowiadam do po śmierci trafie do piekła? Aha i ja za 3 miesiące będę mieć dopiero 12 lat... Proszę odpiszcie,czy gdybym sie nie wyspowiadała to pójdę do piekła?
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 13:01
Ten tusz mnie zabił.
No ale apropos tematu - Co wy wszyscy z tym piekłem?
Adzia - Wierzysz w Boga, tak? Bóg jest wszędzie, tak? Bóg Cię słyszy, tak? Więc wie że żałujesz i przejmujesz się tym, tak? Więc Ci wybaczy i nie będzie robił żadnych problemów, tak : )?
Nie ma się czym przejmować, nie tak łatwo trafić do piekła : )
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Dzisiaj w nocy masturbowałam się...Robiłam to już wiele razy ,jednak nieświadomie.Czy jeśli się z tego nie wyspowiadam po śmierci trafie do piekła? . Proszę odpiszcie,czy gdybym sie nie wyspowiadała to pójdę do piekła?
Nie przejmuj się. Piekło o jakim myślisz nie istnieje, to tylko bajki księży, jeszcze z dawnych lat, do prostych ludzi ,żeby wymusić na nich posłuszeństwo. Pomyśl czy osobie dachowej może coś zrobić ogień. Jezus przechodził przez dziwi zamknięte.. Aniołowie potrafią przechodzić przez ściany , dlatego że na istoty niematerialne nie oddziałuje materialny świat. Duch może siedzieć w środku słońca i nic mu się nie stanie, duch nie czuje bólu, ani nie musi oddychać. bo jest duchem, i na niego ogień nie działa. Dla złych ludzi Bug inną karę przygotował.. Zapłatą za grzech jest śmierć. A darem łaski Bożej jest życie wieczne.. W biblii nie ma wzmianki o masturbacji, za to jest wzmianka o rozpuście, pijaństwie, zabójstwie, kradzieżach i innych rzeczach. I tych rzeczy się wystrzegaj.
Ej, je, ej! Chwila moment. Co ty gadasz?! Zapłatą za grzech jest śmierć?!
Przeczytać o tym możesz w nowym testamencie. W liście do Rzymian w Rozdziale 7 (duża cyferka) wersecie 23. pisze się to tak. Rzymian 7:23 Jest tam napisane
Cytat:
Albowiem zapłatą za grzech jest śmierć, A łaska przez Boga dana, to życie wieczne w Chrystusie Jezusie panu naszym.
Czyli chodzi tu o to, że człowiek z powodu swego grzechu umiera, ale dzięki ofierze Jezusa Chrystusa ( zbawiciela) może żyć wiecznie. Problem w tym, żeby nas ta ofiara objęła, musimy być posłuszni temu co głosił i czynił Jezus Chrystus i tak jak on, być jego naśladowcami, a wtedy staniemy się jego braćmi i obejmie nas łaska Bonza, poprzez śmierć i zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa..