czy znacie kogos kto ma ta choroba... POMOZCIE... nie wiem co robic... dpwiedzialam sie ze moja kuzynka "wymiotuje to co zje" ma 19 latok. 164 i wazy 49 kg. i ciagle chudnie... wygadala mi sie nie nie pozwala nic nikomu mowic, wydaje mi sie ze nikt o tym nie wiem tylko my 2! nie wiem co mam robic niechce stracic jej zaufania, ale boje sie o nia ona twierdzi ze nic jej sie nie moze stac
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Wto 15 Lip, 2003 16:03
Oj, a może jej się stać bardzo dużo ! Może stracić miesiączkę, wyglądać jak kościotrup, a nawet umrzeć
Według mnie szybko powinnaś powiedzieć to rodzicom ! Już oni zawiadomią rodziców twojej kuzynki !
Chociaż z drugiej strony, myślę, że najbliższa rodzina tej twojej kuzynki wie, że ma ona bulimię. Nobo jak można czegoś takiego nie zauważyć będąc np. matką takiej osoby. Częste wymioty i tak niska waga to przecież główne objawy bulimii !
Sądze że powinieneś natychmiast powiedzieć to jej rodzicom. W końcu robisz to dla jej dobra. Wymioty to jeden z objawow. Ona będzie chudnąc coraz bardziej. Będzie wyglądała jak kościotrup a mimo to będzie uważala że jest gruba i dalej będzie chudnąć...może nawet umrzeć!!!
Powinna iśc jak najszybciej do lekarza ale pierw musi się ktoś o tym dowiedzieć!!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
nie powiedzialam o tym nikomu i teraz tego zaluje bo i tak sie wydalo i tak! sama musiala sie przyznac mamie! byla na imprezie i troche wypila "na glodnego"! jeszcze troche byla na sloncu i zemdlala! musieli jej podlaczyc kroplowke itp. DZIEWCZYNY NIE ROBCIE TEGO!!!
bulimia to taka choroba gdzie sie dostaja atak jedzenia...bardzo duzo sie zjada smak nie ma znaczenia,a potem sie to wszystko wymiotuje.Jezeli twoja kuzynka to ma powinna szybko zglosic sie do lekarza!To bardzo okropna choroba
_________________ Haha! Wrucilam! Dzieci.Best mi sie "odnudzilo
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pią 03 Paź, 2003 20:31
Ktoś tu napisał,ze mama tej dziewczyny na pewno juz wie ,ze ona ma bulimie.
A W C A L E N I E M U S I W I E D Z I E Ć ! ! !
Czytałam kiedys w jakims pismie dla bab (chyba w dziewczynie) że jedna dziewczyna to miała bulimie i wiedzie jak ukrywała przed rodzicami? KIEDY SZŁA DO UBIKACJI WYMIOTOWAĆ WŁANCZAŁA NA CAŁY REGULATOR RADIO! I nic nie słyszeli! To dopiero musiało byc okropne...
Ktoś tu napisał,ze mama tej dziewczyny na pewno juz wie ,ze ona ma bulimie.
A W C A L E N I E M U S I W I E D Z I E Ć ! ! !
Czytałam kiedys w jakims pismie dla bab (chyba w dziewczynie) że jedna dziewczyna to miała bulimie i wiedzie jak ukrywała przed rodzicami? KIEDY SZŁA DO UBIKACJI WYMIOTOWAĆ WŁANCZAŁA NA CAŁY REGULATOR RADIO! I nic nie słyszeli! To dopiero musiało byc okropne...
hej! ja to znam! Pamietam czytalam to...talko tez zapomnialam gdzie
_________________ Haha! Wrucilam! Dzieci.Best mi sie "odnudzilo