Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 11:11
lampka - A powiedz Ty mi Mój Drogi o czym Ty chcesz z tymi rodzicami dyskutować?
Bo jak rozumiem po prostu sumienie Cię męczy, że z powodu głupiego wstydu musisz okłamywać rodziców - Toż nie musisz. Po prostu powiedz że wychodzisz z "Olą" i po problemie - oczywiście, niezaprzeczalnie jak rodziców zastaniesz w dobrym humorze, to od żartów się nie opędzisz. Ale nie ma co robić naburmuszonej i zawstydzonej miny - Wbrew pozorom czy rodzice żartują, czy nie - najczęściej są uradowani szczerze że syn ma dziewczynę.
A jeśli chciałbyś z rodzicami porozmawiać szukając jakiejś rady... To już trzeba mieć z nimi odpowiedni kontakt - nie każdemu się udaje. Bywa : )
Co innego kiedy dziewczę ma chłopaka, wtedy nieczęsto są zadowoleni : )
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 30 Sty 2009 Posty: 550
Wysłany: Wto 03 Lut, 2009 15:33
Moim zdaniem, powinieneś zacząc tak : mamo a nie będziesz zła? Jak powie, że nie to dobrze, ok teraz powiedz to co masz do powiedzenia i jeśli mama będzie zła to powiedz, że obiecała, że miała nie być zła( to sposob bardziej dziecinny). Jeśli to ci nie odpowiada powiedz poprostu, że masz dziewczyne i bardzo ja kochasz, ale przyżekasz, że nie aż tak bardzo żeby przestać zajmować się szkołą i rodziną i będzie spoko. Ja kiedys miałam chłopaka i powiedziałam to mamie prosto z mostu, ona tylko zaczęła sie śmiać i przed niczym nie ostrzegała, bo mnie zna.
Pozdrawiam i życzę szczęścia!
_________________ Łap chwile, jakby Świat miał się jutro skończyć!
Kochaj życie <3
Twilight ;*