Pomogła: 16 razy Dołączyła: 27 Lis 2008 Posty: 193
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 17:48
Przecież tej jednej kropeczki nie musi nawet widzieć..... Jak się nie zna na kosmetykach to sie nie zorientuje. Zresztą zawsze możesz zamaskowac to jak wyjdziesz z domu (miej przy sobie lusterko małe i korektor), a zanim wrócisz, zetrzesz chusteczką....
Usuwac można chyba od 18 roku życia dopeiro. Ale jest to duzy wydatek. Kieszonkowe raczej nie starczy.... no chyba że dostajesz co miesiac kilka stów i nie wydajesz, tylko odkładasz ; )
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009 17:57
Shaunri napisał/a:
Takie dinozaury z pewnością mają jaja za które można je wieszać : )
Jaja "works with Shaunri's mode wieszanie" z 1958 roku, jako taśma do ENIAC-a?
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 10:13
Wydaje mi się, że co najmniej z 16 lat.. kosmetyczka nie wiele da, najwyżej poleciłaby Ci krem, który zapobiegał by następnym. Jeżeli masz skórę z tendencją do pękania naczynek, to może być dopiero początek i z biegiem lat mogą się pojawić następne. Korektor to naprawdę mało inwazyjny kosmetyk i raczej mało widoczny.. przejdź się z koleżanką do drogerii.. bo w tej chwili tylko tyle możesz zrobić.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 27 Lis 2008 Posty: 193
Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 16:42
A ja się właśnie dowiedziałam, że nawet u dzieci wykonują taki zabieg, ale raczej ze wskazań klinicznych. Jak pójdziesz z rodzicem to może zgodzą się wykonać zabieg, chociaz w niektórych miejscach moga CI odradzać albo nawet się nie zgodzić.
Musisz też wiedziec, że zamykanie naczynek nie jest całkiem bezbolesne, wymaga kilku zabiegów a koszty są wysokie. Możesz nawet wydac ponad 2tys zł. Zależy gdzie.
Riaga -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 18:40
2 tysiące to...całkiem sporo. Wolę przeczekać-może samo zniknie (mam nadzieję)
Ktoś zna jakieś inne opcje na usunięcie, poza laserem i korektorem?
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 04 Lut, 2009 22:05
Korektor tego nie usunie, samo też nie zniknie. Jak na razie to jedyny sposób, choć wydaje mi się, że (swego czasu interesowało mnie to, pękło mi naczynko na udzie:D) to troszkę przesada. Za usunięcie 1 naczynka na twarzy z 200-300 zł..