Wysłany: Wto 16 Gru, 2008 18:17 Czy to są prawdziwe przyjaciółki?
Mam jeszcze jedno.
PIsałam o przyjaciółkach X i Z.
Ponieważ nie mieszkam w miescie, to X i Z częsciej sie ze sobą spotykają.
Trochę mi z tego powodu smutno, bo co kiedyś robiłam z X ( kiedy jeszcze nie było Z) teraz ona to robi z Z. Potem jak sie spotykają to mówią jak było fajnie i wogle.
Czy to są prawdziwe przyjaciółki? Oczywiście one dla mnie tak, wiem że moge im powiedzieć wszystko. Tylko nie wiem jak to wygląda z ich strony. Macie cos do powiedzenia? )
To znaczy, powiedziałam jednej. Tej starszej. Ona powiedziała, że ok i więcej tak nie będą. A z tą nową... nie wie czy moge jej ufac... tzn. moge ale nie chcem o "nas" akurat gadać. Ona jest taka wybuchowa. Chodzą razem wszędzie. Zamieniają sie ubraniami (kiedy ja z X ani Y nigdy tego nie robiłam). Czasem na przerwie poprostu gdzieś na bok odchodzą i o czymś gadają. a mieszkam gdzieś z 6 km. Ale moi rodzice nie mogą mnie tak wszędzie wozić...
Tak skarbie wiem, ale postaw siebie w mojej sytuacj. zjawia sie jakaś dziewczyna, zabiera i perfidnie zabiera moją kumpele. chodzi o to że np. ja dzwonie do X codziennie i odbiera jej brat: nie mam jej jest z Y. i tak jest ciągle. potem łażą i gadają jak było super. co robiły i wogle. wiem że moga sie spotykac ale mi jest troche przykro że potem gdzieś odchodzą odemnie, (dosłownie) i rozmawiają o czymś o czym nie mam pojęcia
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Wto 16 Gru, 2008 21:48
Co mamy CI powiedzieć, daj jej kwiaty to wszystko będzie dobrze ? Tak to jest, ludzie przychodzą i odchodzą, bardziej jej odpowiada towarzystwo tamtej niż Twoje, albo mieszkasz za daleko, albo Ci się wydaje. Nikt tego nie wie, nie wymagaj rzeczy niemożliwych.
Częstny kontakt sprzyja przyjaźni. Jesli od dłuszczego czasu (kilka mc)nie macie dobrego kontaktu i ta osoba nie interesuje sie tobą wogóle to raczej nie są przyjaciółki.
_________________ "Nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. Jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem" <><><><><><><><><><><>
www.zwykle-zycie-pewnej-nastolatki.bloog.pl