Wysłany: Sob 06 Gru, 2008 20:15 Mutacja głosu, 12 lat...echh
Cześć wszystkim
Mam 12 lat, chodzę do klasy VI i przeszedłem już chyba mutacje głosu... nie wiem czy to właściwie normalne, bo chłopcy w mojej klasie i nawet rok starsi (w większości) jeszcze nie mieli ;/ Jest mi głupio mówić takim niskim głosem...dziewczyny mi mówią śmiejąc się, że mam dziwny głos :/ Wiem, że mutacja jest rzeczą pożądaną ale jak się ma 15-16 lat. Proszę o pomoc...
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sob 06 Gru, 2008 20:35
Nie znają się, nie słuchaj ich, męski niski głos jest piękny
a że dziwny to mogą być dwa tego powody: a) jeszcze nie przeszedłeś mutacji do końca b) nie są przyzwyczajone - Twój głos się zmienił bardzo w krótkim okresie, to tak jakbyś przefarbował włosy, każda nagła zmiana wywołuje emocje.
Mutację przechodzi się w różnym wieku i założe się że koledzy Ci zazdroszczą
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 30 Lis 2008 Posty: 133
Wysłany: Sob 06 Gru, 2008 22:35 :)
Nie musisz się niczym przejmować Zgadzam się z poimi przedmówcami. Te dziewczyny popropstu nie mogą się przyzwyczaić... I jak będą ci w jakis sposób dokuczać, ignoruj je. Pokaż im, że się tym wcale nie przejmujesz, bo jak tego nie zrobisz, jeszcze bardziej będą ci dokuczać. Kiedy te ich doczepki już zbyt bardzo się zdenerwują, rzuć im taki tekst: "Możecie się śmiać, ale to, że przechodzę mutację, świadczy o tym, że dojrzewam! xD" A w najgorszym wypadku idź do swojej wychowawczyni i do rodziców.
Wysłany: Nie 07 Gru, 2008 12:55
Oui, starzejesz się chłopie po prostu i już niedługo będziesz mieć męski, niski głos, na który będą leciały wszystkie panny w okolicy - Pozostaje się tylko cieszyć : )
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 08 Gru, 2008 18:19
Napisałbym to samo co Shaunri, po za tym ja nawet dobrze 12lat nie skończyłem a już wszyscy twierdzą że odzywam się jak 17latek, po za tym mutacja, nawet w wieku 8lat zawsze jest zdrowa i nic ci nie będzie. Tylko jeszcze trochę czasu do uregulowania tego dziwnego głosu ...
Ja za nie długo skończę 12 i nic. Może mówię niższym głosem niż zwykle, ale to nie to. Nawet moja mama mówi :
No mutacji to Ty jeszcze nie przechodzisz.
_________________ Cytat roku :
Cytat:
Asiu skończyła się era podpasków i tamponów??? Wsadzają do pochwy komputery????
Drugi cytat roku :
RamZ napisał/a:
mam 13 lat i uprawiałem z moją dziewczną 5 seksów.