| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Przyjaźń po miłości
Autor Wiadomość
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sro 14 Maj, 2008 20:46   Przyjaźń po miłości Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No właśnie, co sądzicie o pomyśle przyjaźnienia się po zakończonym związku, kiedy ta przyjaźń jest możliwa (i czy w ogóle) a dlaczego nie ?

Wiem że było dużo takich wątków, ale dawno i nie prawda Smile

Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Sro 14 Maj, 2008 21:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja znam się z pewnym chłopakiem od urodzenia i w wieku 12 lat ze sobą "chodziliśmy". Po zerwaniu dziwnie było przez miesiąc chyba, ale teraz nadal się przyjaźnimy. Natomiast jeśli znałam chłopaka krótko i z nim byłam, a potem zerwaliśmy, to nie było wtedy przyjaźni. Inaczej pewnie jest gdy się jest z kimś np. rok.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 14 Maj, 2008 21:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W sumie większość kobiet z jakimi się spotkałem w swojej naiwności uważa że przyjaźń po partnerstwie (Jakoś tak ładniej to brzmi ; ) ) jest całkiem możliwa.

I to w obu przypadkach:
a) Kiedy dziewczyna jest rzucona, to przyjaźń tak, czyli ciągły kontakt z byłym chłopakiem pozwala jej ponownie się do niego zbliżyć.
b) Kiedy dziewczyna rzuca chłopaka, to myśli że nagle ta nić miłości między nimi zostaje zerwana i po prostu mogą powrócić do zwyczajnej przyjaźni.

Wśród facetów spotykam się z jakimś takim większym rozumem w tej akurat sprawie - Już część potrafi zrozumieć że przyjaźn taka to tylko bujda i nie jest możliwa, ponieważ prędzej czy później przysporzy więcej kłopotów niż przyjemności.

Kiedy jedna strona coś czuje do drugiej, to niemożliwa jest przyjaźń, gdyż po prostu w pewnym momencie przestanie trwać jako taka przyjaźń. To proste.

Przyjaźń między kobietą a mężczyzną to bardzo trudna sprawa a taka "kłoda pod nogi" to "gwóźdź do trumny" : )
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 14 Maj, 2008 21:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No właśnie tak myślałam o tym problemie, że jeżeli jedna strona czuje coś, a druga nie, no to moze być niedobrze.

A jakiś czas po wszystkim ? Jeżeli obie strony zapomną o wszystkim, to może jest szansa na przyjaźń ?

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 15 Maj, 2008 07:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akacja - O pewnych rzeczach się nie zapomina. Nie możesz się łudzić że chłopak/dziewczyna zapomni co czuł/a do danej osoby. Taka katorga może trwać przez wiele lat.

Zazwyczaj "jakiś czas po wszsytkim" to co zostało rozpada się ostatecznie : )
Powrót do góry
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Sob 17 Maj, 2008 16:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zależy od sytuacji, powodu rozstania i tego, kto zerwał. Ja np z jednym z chłopaków, kiedy ze mną zerwał, no to na początku byłam na niego wkurzona, a teraz jest wszystko ok, normalnie ze sobą gadamy, tak jak dawniej.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 17 Maj, 2008 19:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik - "Tak jak dawniej" : ) Nic dodać, nic ująć : )
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 17 Maj, 2008 23:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Powiedzcie mi, czy to jest dziwne że ja w praktycznie co drugim chłopaku, którego poznaję lub z nim rozmawiam widzę mojego potencjalnego chłopaka ? Może to jest ten element, który blokuje przyjaźń damsko-męską ? Tylko właśnie nie wiem czy wszyscy tak mają, czy tylko ja.

Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Nie 18 Maj, 2008 10:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja.. jeśli mi się podoba mam tak samo ;/ A nie chcę ;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Magwill Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Nie 18 Maj, 2008 19:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jest jeden problem, a co jeśli się znowu zakochacie w sobie?

Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6271339
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Nie 18 Maj, 2008 19:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
Monik - "Tak jak dawniej" : ) Nic dodać, nic ująć : )

Hm? ;]

Magwill napisał/a:
Jest jeden problem, a co jeśli się znowu zakochacie w sobie?

W sumie to nie ma sensu gadanie typu "nie ma przyjaźni d-m" lub jest, bo wszystko zależy od osób, sytuacji itd itp., więc np Magwill powiedzmy to jest też możliwe, ale jeśli ktoś Cię rzuca z jakiegoś konkretnego przykrego powodu albo Ty kogoś, to czy macie ochotę się w sobie zakochać? Albo jeśli nawet juz jest przyjaźń, nawet bez poprzedniego związku, to jeśli widzisz w kimś tylko przyjaciela to może tak zostać, a jeśli nawet się zakochacie not o przecież w sumie dobrze.

Sory że gadam bez zrozumienia ale nie chce mi się dzisiaj myśleć za bardzo ;p

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 18 Maj, 2008 19:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik - Słowa "tak jak dawniej" pasują tutaj jak pięść do nosa. To tylko Twoja nainwość : )
Powrót do góry
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Nie 18 Maj, 2008 20:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oj Shaunri, ale przecież w moim wieku to nie jest jakiś straszny związek po przejściach, pomyśl, 5-6 klasa podstawówki : ) Nie nienawidzimy się, to nie była wielka miłość i długoletni związek : )

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 19 Maj, 2008 16:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

<drapie się po głowie> Hmmm... No tak, fakt, podejście w szkole podstawowej nieco się różni od tego w wieku gimnazjalnym chociażby (i w górę : ) ). Zwracam honor w takim razie : )
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 19 Maj, 2008 20:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zakochać się ponownie ? Szczerze wątpie żeby było to możliwe.

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu