No niezupelnie, duza ilosc sluzu tez jest pewna reakcja na infekcje itd. Kobieta, ktora juz zna swoje cialo wie, co moze byc niepokojace, ale jezeli Ty nie masz jeszcze okresu to na Twoim miejscu bym sie upewnila Pojdzie do ginekologa Ci na pewno nie zaszkodzi a moze Cie uspokoic albo przygotowac na to, ze niedlugo mozesz zaczac miesiaczkowac. Ale imo powinno byc wszystko w normie...
_________________ Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment,en oh
Ook al doe je echt geen moeite
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
Ja taki śluz mam już ze 2 lata, po prostu dojrzewanie...najlepiej nosić wkładki higieniczne
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 12:44
Ej no pomózcie! Zalozylam nowy temat, ale nie odpowiadacie! Otóż 33 dni temu dostala pierwszy okres, a teraz po krótkiej przerwie znowu mam ten śluz (biały, gęsty, ciagnący się, w duzych ilościach) już drugi raz w cyklu. I dalej mi się okres spóżna (juz 5 dni!!!0 Czy to normalne?
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pią 29 Sie, 2008 14:08
Cóż Chocolate - ale to nie chodzi o regularność. Dziewczyna myśli że dokładnie po 28 dniach od pierwszego okresu może dostać drugi.
Cykl miesiączkowy może trwać zarówno 26 dni jak i 36 i jest to całkowicie w normie. Natomiast musisz wiedzieć, że drugą miesiączkę możesz dostać nawet za 3 miesiące, i też będzie to normalne. Twój organizm dopiero będzie regulował cykl, chociaż możliwe że od początku będzie regularny ale to rzadki przypadek, i po jakichś dwóch latach możesz mieć dopiero krwawienie w równych odstępach czasu. Cierpliwości.
Co do śluzu - występuje on w różnych momentach cyklu, i dopiero po jakimś czasie zaobserwujesz pewne zależności co do dnia cyklu a różnego wyglądu śluzu.