Zespoły?
Zabili mi żółwia - może to nie typowe reggae ale coś tam mają ;D
Izrael
Habakuk.To z Polskich.
Bob Marley z Jamajki
_________________ Miło słyszeć, że nie tylko mój świat się rozpada na tysiące malutkich kawałeczków,
ale
przecież
<b>wszystko trwa dopóki sam tego chcesz...</b>
Zapodaj jakieś Ty, tylko niech będzie to prawdziwe reagge, a nie po prostu jakaś "kul" nazwa wydziwniona, chodzi mi o przykład dobrego Polskiego reagge.
O!Dzięki Nikita.Zapomniałam o Indios Bravos i Akurat.Cała Góra Barwinków-tego nie słucham,ale zobaczymy ;D
_________________ Miło słyszeć, że nie tylko mój świat się rozpada na tysiące malutkich kawałeczków,
ale
przecież
<b>wszystko trwa dopóki sam tego chcesz...</b>
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Pon 29 Paź, 2007 22:33
Laki napisał/a:
Zapodaj jakieś Ty, tylko niech będzie to prawdziwe reagge, a nie po prostu jakaś "kul" nazwa wydziwniona, chodzi mi o przykład dobrego Polskiego reagge.
dobre polskie reggae? Indios Bravos, Cała Góra Barwinków, Akurat ; )
Indios Bravos wykorzystuje elementy reggae, Cała Góra Barwinków to ska a Akurat to muzyczna hybryda i nie krzywdźcie tego zespołu, szufladkując
A polskie reggae:
Izrael - klasyka
Paprika Korps
Vavamuffin - bardziej ragga, ale świetna muzyka
Habakuk - trochę komercja, ale na początek chyba może być
I to raczej wszystko... Chyba że poszukacie jakichś mniej znanych zespołów, często nieodkrytych i całkiem niezłych.
A z reggae światowego ogromnie polecam Gentlemana z Niemiec. Genialna muzyka.
Pozdrawiam, bless
_________________ Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds.
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Sty, 2008 14:39
Nie przepadam za reggae, ale jak już coś to Bob Marley, jego lubię...