Wysłany: Nie 10 Cze, 2007 19:28 Śmięrdzący kłopot ;/
Mam taki mały problem z moim psem bo od dłuższego czasu nie dam się przy nim wysiedzieć to jest kundelek, nie jest duży, ma juz 7 latek ale dalej tryska życiem, tylko strasznie cuchnie mu z pyszczka, próbowałam już wszystkiego... zmieniałam pożywienie, myślalam że to zalezy od tego co je... ale ona chyba ma poprostu zepsute zęby. ale czy one wydzielałyby aż tak straszny odór? pomóżcie prosze, bo bardzo lubie się z nią bawic ale teraz sie nie da bo wszystko co bierze do pyska od razu śmierdzi jak stare skarpety
Moj pies tez mial podobny problem a nawet chyba taki sam, strasznie mial niemily zapach z pyszczka, wyprobowalam ciasteczka dla psow ktore usuwaja nieprzyjemny zapach z pyszczka i rzeczywiscie nic nie bylo czuc ale te ciasteczka niestety byly kupowane w Stanach, jednak dostepne sa przysmaki z serii Pedigree np. Pedigree Denta Stix albo Denta Rask ktore usuwaja kamien nazebny i bakterie ktore byc moze sa przyczyna nieprzyjemnego zapachu z pyszczka Twojego psa, ale jesli nic to nie da to udaj sie do weterynarza byc moze to powazniejszy problem ktory trzeba leczyc.
Napewno to przez zęby.....najlepiej pojść do weterynarza, tak jak napisał Shaunri
_________________ 'Lean on each other's strenghts; forgive each other's weaknesses.'
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 30 Cze, 2007 23:26
Usuwanie nieprzyjemnego zapachu (to się też tyczy ludzi) nie zależy od mycia zębów. W żołądku jest za mało soku żołądkowego, który nie ma czym się zająć, dlatego powinno jeść się kminek i jakieś inne pierdółki, które uregulują odpowiedni stan kwasów. Co do psów to się nie znam, dlatego pochwalam jedynie małe, pachnące chomiczki ;p
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 22:11
Tupek wprawdzie nie ma z tym problemu, ale u ludzi często brzydki zapach jest spowodowany nie brakiem higieny w ustach, ale z problemami żołądkowymi, itd, przypuszczam, że u psa może być podobnie.
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 23:03
Jak wcześniej napisałam - problem z kwasami żołądkowymi.
Tupek wprawdzie nie ma z tym problemu, ale u ludzi często brzydki zapach jest spowodowany nie brakiem higieny w ustach, ale z problemami żołądkowymi, itd, przypuszczam, że u psa może być podobnie.
Przyznam się, że właśnie gdy umyje bardzo porządnie zęby to jeszcze troche mi śmierdzi z buzi, więc to na pewno problemy żołądkowe, ale zdarza to się bardzo rzadko
_________________ 'Lean on each other's strenghts; forgive each other's weaknesses.'