Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Wto 15 Sie, 2006 22:04
Nie zgadzam się (chociaż nie do końca rozumiem XD ).
Przyjaźń i Miłość są do siebie podobne, bo żeby była miłość, musi być przyjaźń, a inaczej jest z Nienawiścią: nie ma Miłości z Nienawiścią (oczywiście, chwilowa Nienawiść w związku jest całkiem naturalna).
A więc w/g mnie, to co zostało tu zapisane, nie jest prawdą A tak w ogóle, to po co ten temat?
Nie wiem, może źle to zrozumiałam... Jakby coś, to sorry
dziwny temat i nie rozumiem co on mial komu przekazac jak moze pasowac milosc z przyjaznia ta samo do siebie jak z nienawiscia?chyba cos ci sie pomylilo:) pzdr
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
milosc w przyjazni jest potrzebna, ale w przyjazni nie musi byc milosci.
hmmm... lekki brak logiczności... sama sobie przeczysz... chciałaś chyba napisać, że przyjaźń w miłości jest potrzebna, ale w przyjaźni nie musi być miłości... i z tym się w 100% zgodzę związki należy budować przede wszystkim na przyjaźni (tzn. na miłości w której jest przyjaźń) podobno po wielu latach miłość - taka jak na początku - przemija i pozostaje przywiązanie i właśnie PRZYJAŹŃ, więc jeśli jej nie ma...