Wolę tampony. Ale na noc i pod koniec okresu używam podpasek. Najczęściej: Always Ultra Sensitive Fresh, Naturella Ultra, Bella Perfecta Blue, ostatnio kupiłam "Rossman-owe" (Facelle czy jakoś tak) i muszę powiedzieć, że nie są złe, na "Schlecker-owskie" też nie narzekam.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007 15:26
Tez kupilam always ze skrzydelkami, te FRESH co reklamuja. Ale te takie w rozowych opakowaniach always ze skrzydelkami sa lepsze od tych Fresh, bo lepiej wchlaniaja (te Gel Action czy jakos tak).
jeszcze nie mam okresu, ale jak mielismy w szkole jakies zajecia o tym, to nam babki daly kilka podpasek alwaysowych mi sie wydaje, ze one sš za duże !! wydaje mi sie ze beda mi sie miedzy nogami marsczyć a z przodu i z tyłu mocno wystawać !! wy tez mieliscie takie wrazenie ? moze sš jakies mniejsze ? czy powinnam nosic na ta wydzieline biala co mam teraz wkladki zeby sie przyzwyczaic ze mam cos w majtkach ? (nielubie nosic wkladek) (nie chce zakladac nowego tematu... )
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007 20:51
Noś wkładki, a nie podpaski do wydzieliny.
A co do tego, że ci się wydają ogromne podpaski, to ja miałam tak samo ^^ Myślałam sobie, że jak można mieć takie coś w gaciach xD Ale ostatnio musiałam pierwszy raz założyć podpaskę, bo miałam mocne krwawienie (nosiłam zawsze wkładki) i na początku było mi dziwnie, ale przeszłam się i się uleżała ta podpaska. Nie martw się Tylko musisz nosić cienkie, bo jak ubiorę grubą to jak w pampersie dlatego grube noszę tylko na noc.
mała 13 napisał/a:
ale jak mielismy w szkole jakies zajecia o tym, to nam babki daly kilka podpasek alwaysowych
My to miałyśmy w 6 klasie i też nam dali always, no bo to była pani z tej firmy ;P
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007 20:52
Nie tam, nie musisz sie przyzwyczajac, przyzwyczaisz sie po pol godzinie ^^.
Nie, nie miałam takiego wrażenia, ale się nie martw, zwykle się nie marszczą, a to z tyłu co "wystaje" to jest na dupie, wiec nie widac, a krotsze nie sa lepsze, bo mozna miec wpadke ;]
Najbardziej lubie wszystkie ultra cienkie (probowalam 4 rodzaje, i wszystkie mi odpowiadaja, ale najmiej bella, bo maja za malo kleju na skrzydlach), ale uzywam często belli classic, bo mama kupuje.
Wysłany: Pon 23 Kwi, 2007 22:05
mała 13 napisał/a:
jeszcze nie mam okresu, ale jak mielismy w szkole jakies zajecia o tym, to nam babki daly kilka podpasek alwaysowych mi sie wydaje, ze one sš za duże !! wydaje mi sie ze beda mi sie miedzy nogami marsczyć a z przodu i z tyłu mocno wystawać !!
Kiedyś też mi się tak wydawało, ale jednak przeszło mi. Jak zaczniesz ich używać, to wtedy zrozumiesz jak to jest. Nic się nie będzie parszczyć ani wystawać. Ubierzesz przylegające spodnie, podpaska sostosuje sie do odpowieniego kształtu i nic nie będzie widać ani wystawać.