| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Pierwsza randka
Autor Wiadomość
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 11:39   Pierwsza randka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Już chyba od ponad tygodnia gadam na gg z chłopakiem ze szkoły. Też chodzi do 1 gimnazjum. Ale nie ze mną do klasy. On do mnie napisał na gg, no i sobie piszemy. I jest fajnie Wink Tyle, że jego kumpel się we mnie zabujał. Chodzi do innej szkoły i też jest w naszym wieku, czyli 14 lat. Też piszę z nim na gg, ale już dawno, bo znaliśmy się trochę z podstawówki. No i właśnie ten chłopak napisał mi żebym poszła gdzieś z nim i z tym o którym pisałam na początku. Ale ja się wykręcałam i już musiał iść z gg, więc napisałam temu właśnie o którym pisałam pierwszym, że wolałabym iść gdzieś tylko z nim ;P On się ucieszył i zaprosił mnie do kina. Niedługo idziemy. To jest moja pierwsza randka i jego chyba też o ile wiem. I teraz proszę o rady, podpowiedzi i co tam jeszcze macie na pierwszą randkę. Możecie też opowiedzieć o swojej Smile
PS. Jeszcze w realu nie gadaliśmy i na randce będzie ten pierwszy raz ;P
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 12:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

CHoCoLaTE napisał/a:
I teraz proszę o rady, podpowiedzi i co tam jeszcze macie na pierwszą randkę

Ale co do czego? Do ubrania, do zachowywania się w kinie, tematy do rozmowy...? Rolling Eyes
CHoCoLaTE napisał/a:
Możecie też opowiedzieć o swojej

Wybraliśmy się na łyżwy, ale nie było biletów, więc postaliśmy chwilę w kolejce w McDonaldzie (bo nie było miejsc siedzących żeby tam zostać : P) no i piętnasto minutowa randka się skończyła : P

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 12:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Do zachowania, tematy do rozmowy i cos zebym sie nie wstydzila no i on tez ;P
Powrót do góry
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 12:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Lepiej, kiedy jest spontanicznie, a nie wyuczona na pamięć rola Wink To nie ma być przedstawienie, tylko przyjemne, przyjacielskie spotkanie. Smile
No ale ok:
CHoCoLaTE napisał/a:
tematy do rozmowy

Skoro idziecie do kina, zawsze możecie potem omówić film.
Możesz np opowiedzieć mu o jakimś ciekawym miejscu w Waszym mieście, o jakiejś zabawnej przygodzie (raczej nie polecam wylewania łez nad jakąś tragiczną historią na pierwszej randce), coś o sobie, zapytać o zainteresowania... tematów jest multum Wink

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 13:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
Lepiej, kiedy jest spontanicznie, a nie wyuczona na pamięć rola To nie ma być przedstawienie, tylko przyjemne, przyjacielskie spotkanie.

Tylko ze ja nigdy z nim jeszcze w realu nie gadalam
Powrót do góry
Memi Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 13:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To się z nim w ogóle nie umawiaj "bo nigdy z nim w realu nie gadałaś"
O ludzie kiedys musi byc ten pierwszy raz, co Ty chcesz chodzic z nim przez gg? (Z dawnej praktyki Ci powiem że sie nie da.)
A o czym rozmawiac? Najlpiej w ogóle o tym nie myśl. Zobaczysz samo wyjdzie w praniu.
Powrót do góry
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 13:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

CHoCoLaTE napisał/a:
Tylko ze ja nigdy z nim jeszcze w realu nie gadalam

To nie zmienia postaci rzeczy.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 13:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No wlasnie przez to ze nigdy nie zamienilam z nim slowa bede sie bardziej wstydzic. Bo jesli bysmy chociaz raz gadali w szkole pewnie byloby lepiej. Ale on powiedzial ze w szkole bezsensu bo halas, tyle ludzi i wogole, i ze lepiej jak bedziemy sami. Tzn. nie doslownie, bo idziemy do kina ^^
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 15:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale on powiedzial ze w szkole bezsensu bo halas, tyle ludzi i wogole, i ze lepiej jak bedziemy sami.

Na wstępie powiedz mu ze jest najwspanialszym 14-latkiem o jakim Shaunri słyszał. Czyżby pierwszy mądry 14-letni chłopak? Przynajmniej rozumie że szkoła to tragiczne miejsce na podryw, amen.

Nie próbuj sobie ustawiać rozmowy, bo to i tak nic nie da. Pamiętaj że rozmowa zależy też od chłopaka i - na twoje szczęście - to w roli faceta leży podtrzymanie rozmowy.

Ważnym aspektem jest odpowiedni ubiór. Niestety jakoś niewiele kobiet/dziewczyn umie się porządnie ubrać. Kilka prostych zasad:
- Na pierwszą randkę z danym chłopakiem nie ubieraj się zbyt wyzywająco, zakryj to, co zapewne będzie go interesowało, pozwól podziałać nieco jego wyobraźni.
- Jeśli miał okazję widzieć Cię w "normalnym ubiorze "dziennym"" to postaraj się wytrzasnąć coś, co by się "nieco" wyróżniało od tego "Zwykłego", tak, aby zauważył że Ci zależy.
- Polecam zastosować niewielki makijaż, nawet jeśli zazwyczaj tego nie robisz, pomaluj sobie oczy, usta (Tylko proszę, nie jakimś brokatem, to brutalnie styka się z rzeczywistością kiedy chłopak będzie chciał Cię pocałować), ale również - nie nazbyt wyzywająco, to ma tylko podkreślić oczy, cerę i wszystkie inne pierdoły.

Dalej:
- Jeśli (Boże, pozwól żeby on był mądry ; ) ) będzie chciał C O K O L W I E K Ci "postawić", czy za Ciebie zapłacić zaprotestuj. Jeśli jest mądry to będzie nalegał, a Ty w tym momencie powinnaś ulec i pozwolić mu - napuszonemu jak paw - zapłacić za was obojga. Niestety niewiele dziewczyn sobie z takimi sytuacjami radzi i czasami dochodzi do paradoksu że chłopak kłóci się z dziewczyną i na siłę za nią płaci ; )
- Pamiętaj - On zaprosił do kina, On robi pierwszy, drugi i trzeci krok.
Powrót do góry
Laki Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 16:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chyba poradnik według Shaunri'ego Ci wystarczy Smile A ja tylko dodam:

CHoCoLaTE napisał/a:
tematy do rozmowy i cos zebym sie nie wstydzila no i on tez ;P

Jeżeli nie masz problemu i zbyt dużych zahamowań do płci przeciwnej, to na pewno tematy same się nasuną, jak on będzie idiotą, to postaraj się go czymś zainteresować, np. zobaczycie rodziców z maleństwem na wózku, zwróć jego uwagę na to i spytaj, czy lubi dzieci, bądź powiedz coś w stylu, że też kiedyś chciałabyś mieć dziecko. Błahe sprawy, ale w 100% się sprawdzają, nawet nie zauważysz jak się wobec siebie otworzycie Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
ewamarchewa Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 16:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak ja Ci zazdroszczę, że znasz takiego chłopaka! Wszyscy chłopcy w moim wieku jakich znam, to takie dzieci, że szkada gadać. I dlatego nigdy na randce nie byłam a i nawet tak "na serio" chłopaka nie miałam. Wolę poczekać, aż dorosną. Ale ten Twój jest najwyraźniej już dojrzały do, powiedzmy, związku. Gratuluję i powodzenia.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8168309
Laki Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 18:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ewamarchewa, Chłopaki pewnie to samo o was mówią, albo ślinią się na wasz widok ;p Ja to mam szczęście Mr. Green
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 20:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
Pamiętaj że rozmowa zależy też od chłopaka i - na twoje szczęście - to w roli faceta leży podtrzymanie rozmowy.

Dlaczego w roli faceta?
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 20:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

CHoCoLaTE - No cóż, może to trochę staromodne i nie na topie, ale tak samo jak mężczyzna zaprasza kobietę, tak samo jak mężczyzna "urządza" i "planuje" randkę, tak samo jest odpowiedzialny za "zabawienie" towarzyszki żywą rozmową.

Ty - jako kobieta - masz być wybredna, kręcić nosem i pozwolić mu się zdobyć. Taka jest kolej rzeczy, a przynajmniej - moim zdaniem - powinna być.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Kwi, 2007 21:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tylko czy chlopak o tym wie ^^

[ Dodano: Pią 06 Kwi, 2007 21:40 ]
Dzis mnie sie pytal czy bedziemy isc za raczke ^^ Napisalam mu ze tak troche dziwnie skoro sie prawie nie znamy. Dobra wiec sie zgodzil ze nie ;P Ale teraz sie spytal czy na filmie bedziemy za raczke. Co ja mam mu odpisac Neutral
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu