Wysłany: Pon 20 Mar, 2006 20:26
natalie - Nie, dobrze Cię zrozumialem - Growl, czyli to darcie ryja, występuje w większości Blackowych i Deathowych zespołów...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 22 Mar, 2006 13:49
Ant0n, a jednak się z Tobą nie zgadzam, jeśli chodzi o wokal... wg mnie bardzo dobrze pasuje do granej przez nich muzyki, bardzo mi się podoba.
Shaunri, powtarzam Ci już drugi raz: miałam na myśli przesadne darcie ryja, takie, którego się już na prawdę nie da słuchać, gdzie ledwo coś można zrozumieć...
Darcia ryja nie da się rozumieć, bo w growl'u nie istnieją słowa - To po prostu wycie do mikrofonu.
growl to nie tylko darcie ryja. Często potrafi być na tyle melodyjne by stworzyć wspaniały klimat. Tak np powstał Death , Black i Doom metal. Bez growlu to byłyby kolejne śmieszne Iron Maideny.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Pią 24 Lis, 2006 15:10
wszyscy słyszeliśmy
_________________ mood for ska
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 24 Lis, 2006 18:25
Anja_: o nowej płycie slyszałaś w styczniu 2005 roku? Chyba 2006. O nowej płycie słychać już praktycznie od grudnia 2005 roku. Prawdopodobnie ukaże się latem lub jesienią 2007.