Ale ja nie piszę nic o tym, że osoby wykształcone nie dostają pracę... Chociaż większość też myśli, że skoro dostanie dyplom, to pracę ma jak w banku(dobrą).
Właśnie dzisiaj ktoś mi przypomniał, że nasza dyrektorka zamierza wprowadzić mundurki... <drży ze strachu> Mam nadzieję, że to będą jakieś ładne spódniczki (; Krótkie ;>
Monik, Pewnie będzie mieć tak jak my. Dziewczyny noszą podobne marynarki, jak chłopcy, a tylko w jakieś uroczystości trzeba się ubierać w pełni galowo(spódnica+marynarka+krawat)- to oczywiście tyczy się dziewczyn.
Z tego co obserwuję na przystanku, w gdańskich szkołach mundurki są noszone codziennie. Wszystko zależy jednak od szkoły, niektóre mają 2 rodzaje mundurków - odświętny i roboczy, niektóre każą nosić mundurek tylko od święta albo w określony dzień tygodnia.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
tak, tak krótką spódniczkę, jak to ma zapobiec takiemu "obnażaniu się". no i spódniczka w sumie była by fajna, ale sczerze nie każdego bym chciała w takiej oglądać, nie każdy by chciał, bo wiele dziewczyn z powodu nóg ich nie nosi, a pozatym, przypomnij sobie temeratury zimą rok temu..
Jak dla mnie mundurki moga byc ni sa specjalnei straszne. Jestem ciekawa czy tylko gimnazjum bedzie tak oszpecone czy licea rowniez...
W moim liceum jest pelna kulturka, nauczyciele staraja sie o to by dziewczyny nie wygladaly jak panienki z trasy... fajnie isc do odpowiedzi ( zlosliwe pytania oczywiscie sie dostaje ) za wyglad jak np. duzy dekolt czy za krotka spodniczka
_________________ Jedna z najglupszych dziewczyn tego swiata....
Póki mi ścinać nie każe to nie narzekam. Gorzej, że wszystko do tego prowadzi.
BTW, w mojej szkole dyrekcja nie lubi przede wszystkim łysych
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer