Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Pon 09 Paź, 2006 17:10 "Chłopcy z placu broni" F. Molnar
Proszę o szybką pomoc! Jutro prawdopodobnie jest sprawdzian z lektury "Chłopcy z placu broni" Ferenca Molnara, i ja coprawda przeczytałam tę książkę, jednakże nie jestem pewna, czy pamiętam dobrze ^^ No więc chciałabym prosić o:
1.streszczenie,
2.plan wydarzeń,
3.spis najważniejszych osób,
4.pytania i odpowiedzi typu "gdzie dzieje się akcja książki? w Budapeszcie, na Węgrzech. kto był przywódcą chłopców z placu broni? Boka" itp... Ale to jest chyba najmniej potrzebne... Ale proszę o nie ignorowanie
Wiem, wiem... Istnieje takie coś jak "Google"... Ale jeśli Wy coś wiecie, to bardzo proszę napisać A ja też coś w Googlach poszukam...
[ Dodano: Pon 09 Paź, 2006 16:27 ]
Aha, no i jeszcze pytanie 5.: Nemeczek miał na imie Erno, czy Ernest? Bo w książce mam cały czas Erno, Erno, a na Googlach jest Ernest. No to w końcu jak?
Aha, no i jeszcze pytanie 5.: Nemeczek miał na imie Erno, czy Ernest? Bo w książce mam cały czas Erno, Erno, a na Googlach jest Ernest. No to w końcu jak?
Zależy od tłumaczenia.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer