Wow, pierwszy raz słyszę, żeby w klasie było zaledwie 9 osób '.'
A może ktoś z was jest w samorządzie szkolnym?
Ja nie jestem, bo nie zależę do klasowego.
W podstawówce, w samorządzie szkolnym mogli być tylko szóstoklasiści. Teraz, w gimnazjum należeć mogą drugo- i trzecioklasiści ; )
Wow, pierwszy raz słyszę, żeby w klasie było zaledwie 9 osób '.'
W szkołach prywatnych i katolickich to norma.
Cytat:
W podstawówce, w samorządzie szkolnym mogli być tylko szóstoklasiści. Teraz, w gimnazjum należeć mogą drugo- i trzecioklasiści ; )
U nas w samorządzie (właśc. parlamencie uczniowskim) są wszyscy przewodniczący klas i mają być jeszcze ogólnoszkolne wybory na prezydenta parlamentu.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
u nas w katoliku, mimo statusu osób jest więcej niż ma być.. a ludzie nic z tym nie robią bo boją się, że ich wyrzucą, albo że ksiądz to nie wypada narzekać.. tak samo z wyzywaniem uczniów, złym traktowaniem.. niedługo nikt tam nie będzie chodził jak tak będzie.. a szkoły niepubliczne/prywatne.. bywają i klasy po 3/4 osoby, tylko to też z ceną się wiąże bo co innego jak mają zapłacić z czesnych 10 osób a co innego jak z czesnych 3 za nauczycieli itd..
Zależy jeszcze o jakim katoliku mówimy, bo mam w okolicy taki, w którym płaci się 500 zł czesnego miesięcnie i tam faktycznie klasy są malutkie (bo sama szkoła żadną rewelacją nie jest). I o taką szkołę mi chodziło.
Są też inne szkoły katolickie. Moja koleżanka chodzi do takiej, która ma status szkoły publicznej, nie płaci się czesnego, a jedynym co odróżnia ją od normalnej szkoły są ksiądz-dyrektor i jakiś egzamin religijny w klasie maturalnej.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Proszę, nie myl statutu ze statusem, razi mnie to.
—Michael Shermer
W mojej szkole nie dziela na 'slabszych" i "lepszych" uczniow, w gimnazjum tez tak nei ma a w liceum to nei wiem, tam dostaja sie nawet ci co maja srednia 2,0 i kolo tego wiec nie wiem.
W liceum u mojego brata jest klasa "mieszana" ze sa tacy i tacy uczniowie ale jest podzial na grupy np. jedna grupa uczy sie od podstaw angielskiego a druga leci dalej, tak samo z niemieckim.
Bosh, Słupek nie obraź sie ale w twojej szkole jak w życiu politykow po prostu ...nie wiem jak wytlumaczyc ale pewno wiecie o co chodzi
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
a w liceum to nei wiem, tam dostaja sie nawet ci co maja srednia 2,0 i kolo tego wiec nie wiem.
Bez przesady, większość liceum wymaga jednak koło 100 pkt., a z 2 to zostają raczej zawodówki.
Cytat:
Bosh, Słupek nie obraź sie ale w twojej szkole jak w życiu politykow po prostu ...nie wiem jak wytlumaczyc ale pewno wiecie o co chodzi
Jednym z bardziej znanych absolwentów jest imć Jacek Kurski. Wszystkim nam wstyd z tego powodu.
—Michael Shermer
u nas w klasie zgłaszały sie osoby i było głosowanie, pózniej sie wybierało trzy osoby z najwieksza ilością głosów i w kolejności te które mialy najwiecej głosów pełniły funkcje
gospodarz klasy, zastepca i skarbnik
_________________ Księżyc coś kracze, wrona blaskiem lśni
Zawsze znajdę milionera, co przerzuci węgiel mi