Uuu a ja tak w wakacje sobie myslalam, ze chcialabym zostac przewodniczaca...no i chlopcy tez wpadli na ten pomysl i namowili wszystkich z klasy no i jestem przewodniczaca
A u nas losowanie przebiega roznie. Raz:
Jest jedno glosowanie. Cala klasa daje po jendym lub dwoch glosach na jakies osoby ( nie siebie). I ilosc glosow decyduje o tym, jakie funkcje kto ma pelnic - przewodniczacy, zastepca czy skarbnik. W gimnazjum jest chyba cos takiego ze wybieraja do gazetki.
Dwa:
Sa trzy losowania: na przewodniczaca, zastepce i skarbnika, kazde osobno. No i wiadomo - kto ma najwiecej glosow ten otrzymuje dana funkcje do pelnienia w klasie.
W tym roku calej klasie odbilo i jako na przewodniczaca glosowali na jedna z najgorszych uczennic, ktora miaal bardzo delikatne nerwy. I wygrala! Ale zarqz pobigla do biurka pani i sie poryczala, bo ona nie chce byc przewodniczaca....Potem chcieli glosowac na taka Eweline ktora tez sie uczy nieza dobrze ale jednak glosy na mnei przezwyciezyly
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
Ja jestem skarbnikiem
U nas głosownie jest takie podchodzimy do tablicy i stawiamy kreskę przy imieniu i nazwisku osoby, którą chcemy wybrać na przew. itd.
Jest jedno glosowanie. Cala klasa daje po jendym lub dwoch glosach na jakies osoby ( nie siebie). I ilosc glosow decyduje o tym, jakie funkcje kto ma pelnic - przewodniczacy, zastepca czy skarbnik
Oo, jak by tak było to bym była zastępcą Niestety, w zmienieniu zasad głosowania nawet głos od ukochanego nie pomógł... ;>
no w mojej byłej szkle też jakoś tak było .. od a-h klasy, po 31-32 osoby, plus jescze przez jeden rok była 6 klasa podstawowki.. a teraz takie pustki do końca września w szkole..
u nas i świadectwami i wynikami testu...
zrobili tak, że jedna klasa jest najsłabsza, są dwie przeciętne (gdzie są i dobrzy i źli uczniowie) oraz jedna najmocniejsza, gdzie prawie wszyscy się b. dobrze uczą.
W gimnazjum czegoś takiego nie miałem, klasy były na porównywalnym poziomie.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer