Jesteście w trójce klasowej? Jak przebiegają u was wybory? Jakie pełnicie funkcje?
U nas jest tak, że osoby, które chcą być w samorządzie klasowym zgłaszają się, a potem odbywa się głosowanie i kazdy głosuje na jedną osobę. Głos można oddać tylko raz.
Wybieramy przewodniczącego, zastępce, skarbnika i sekretarza (który prowadzi kronikę klasową) oraz sekcję plastyczną (która robi gazetki).
W tym roku nawet nie zgłaszałam się do samorządu. Hmm, może dlatego, że mam nową klasę i pewnie i tak nikt by mnie nie wybrał, a po drugie nawet nie chciałam być i mieć jeszcze więcej obowiązków...
Tak się złożyło, że w mojej klasie jest więcej dziewczyn od chłopców no i samorząd mamy całkowicie babski : )
u nas nigdy nie było kogos, kto robi kronike klasową :> sekretarz kiedys byl, ale tego nie robil...a dzis jest tylko przewodniczący, dwóch zastępców, skarbnik, łącznik z biblioteką =P
hee a mio niestety przypadla kolejny raz najgorsza funkcja (przewodniczacy) i to na dodatek bez odwolania;/ klasa stwierdzila ze zostaje ten samorzad ktory byl rok temu... a zreszta nie moglabym zrezygnowac bo wtedy miala by przewage "2grupa klasy" za ktora nie przepadam:P hihi
Ja w tym roku nawet chciałam zostać przewodniczącą albo zastępcą, ale nie udało się. Miałam w każdym głosowaniu (na przewodniczącego, a potem na zastępcę) drugą największą ilość punktów Ale nie obchodzi mnie to, że niczym nie jestem, najwazniejsze, że głosowała na mnie pewna ważna dla mnie osoba...
I nie pisz ciągle "nie" razem z czasownikami, bo mnie cholera weźmie. ==''
Moze bys sie tak nie denerwowala, niektorzy moga gorzej znac gramatyke
Nie czepiałabym się gdybyś tak napisał raz czy dwa razy, ale ty tak piszesz cały czas, a przecież widzisz, że ci to poprawiam i mógłbyś zwracać na to uwagę...
ale ty tak piszesz cały czas, a przecież widzisz, że ci to poprawiam i mógłbyś zwracać na to uwagę...
Ja tego nie robie specjalnie, poprostu pisownia "nie" zle mi wychodzi. Nie zauwazalem jak mnie poprawialas A zeby nie robic offtopu- mam pytanko. Czy przewodniczacy klasy u was ma jakies wieksze prawa, czy cos, bo u mnie sprowadzalo sie to do chodzenia na jakies
spotkania samorzadu.