| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Popularność
Autor Wiadomość
aneta007 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 02 Wrz, 2006 10:16   Popularność Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzień dobry!
Przejde od razu do sedna sprawy.
Mam prawie 14 lat i ide do 1 gimnazjum . Co zrobić zeby byc popularnym w gimnazjum??
W podstawówce byłam średnio popularna ale teraz bede miala nowa szkole.
CO ZROBIĆ ABY BYĆ POPULARNYM??? Prosze dajcie mi jakieś rady!!!!!!!!!!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Sob 02 Wrz, 2006 10:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W tym miesiąciu w "Twiście" są porady - kup sobie, poczytaj Wink
A jeszcze napiszę Ci coś ode mnie (niektóre porady wzięte z Twista):
1. Staraj się pokazywać, że coś Cię z nimi (nowymi ludźmi) łączy, tzn. mów np. "Mi też ta szatnia się nie podoba", "Ja również byłam na tym koncercie. I jak, podobał Ci się?", "O, mam takie same spodnie!".
2. Nie zaprzyjaźniaj się od razu z całą klasą, nie uda Ci się. Najpierw wybierz sobie np. jedną osobę, usiądźcie razem w ławce a potem zaprzyjaźniaj się z następnymi kolegami i koleżankami. Kiedy będą stać w grupce to podejdź do nich, pośmiej się z nimi. Jeśli ktoś opowie jakiś żart, śmiej się, bo raczej nikt nie będzie lubił Cię, jeśli będziesz obrażona i powiesz coś w stylu "To wcale nie było śmieszne".
3. Przede wszystkim uśmiechaj się Wink. Wesoło mów cześć, kiedy wchodzisz do szatni, jeśli ktoś będzie o czymś rozmawiał, dołącz się (ale nie bądź zbyt nachalna i nie wtrącaj się do poufnych rozmów) itp.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Sob 02 Wrz, 2006 10:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie rozumiem cię... w jakim sensie chcesz być popularna i dlaczego?

Popularnym w szkole można być np. pod względem uczenia się (uczniowie wiedzą kto się najlepiej uczy itd.). Można też być popularnym jeśli ktoś się udziela na rzecz szkoły, prowadzi gazetkę, jest w samorządzie.
Można też wzbudzać kontrowersje pod względem swojego wyglądu, ubioru i tak też można zostać osobą popularną. : P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 02 Wrz, 2006 11:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nikita - Można też być duszą towarzystwa, ale z tym się człowiek rodzi...

... i tu jest problem. Nie ma rady na to czy chcesz być popularna czy nie. Oczywiście zakładam że nadal będzie sobą i nie wyćwiczysz sobie jakiś chorych zachowań żeby podkładać się pod innych. Wszystko co powiedziała Monia podchodzi pod takie zachowanie, żeby zawzięcie się przypodobać innym. Ze swoim charakterem się rodzisz, nie zmieniaj go, bo moim zdaniem nie ma po co - Przyzwyczaj się do tego jaka jesteś.

Ale...

... zeby nie było specjalnego offtopu, to mogę Ci powiedzieć że wśród uczniów gimnazjum mogłabyś zaśiecić na imprezach, bibach czy wszelkiego tego rodzaju zabawach. Dobrego gatunku znajomych nie potwierdzę, ale w końcu będziesz popularna.
Powrót do góry
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Sob 02 Wrz, 2006 11:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U mnie w szkole "popularny" (czyt.: znany) był pewien chłopak z szóstej klasy (teraz już idzie do gima) po tym, jak przyszedł na szkolną dyskę pijany i pobił takiego chłopaka z 5 kl. ^^ Oprócz tego awanturował się i zataczał po całym korytarzu ^^

Numer Gadu-Gadu
4961269
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Sob 02 Wrz, 2006 14:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a tam, czy ja wiem czy tak fajnie być takim.. z tego co pamiętam, to w gimnazjum, zawsze te panienki miały najbardziej przerąbane.. tu zła fryzura, tu nie wyspana, i cała szkołą się śmiała, u innych tego aż tak nie widać.. swoją drogą, największe dziweczki w szkole, to się w oczy rzucały.. co jak co, do tych co były takie popularne w mojej poprzedniej szkole, należeć bym nie chciała..
Powrót do góry
TomcioMag Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 02 Wrz, 2006 15:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

przyjdz ktoregoś dnia do szkoły bez spodni...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5155919
smutna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 03 Wrz, 2006 01:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a po co ci ta popularnosc? chodzi o to zeby byc soba a nie udawac kogos kim sie nie jest i za wszelka cene starac sie zdobyc przyjaciol ktorzy sa znani w szkole;] moze po prostu postaraj sie zrobic w szkole cos od siebie! moze jestes z czegos wybitnie dobra i wykazesz sie na jakims konkursie? albo zglos sie do samorzadu uczniowskiego i zrob sobie jakas ciekawa kampanie ktora bedzie sie rzuacac w oczka Wink
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Nie 03 Wrz, 2006 10:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Stawiaj wszystkim piwo.

kubap Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Sob 23 Gru, 2006 14:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja jestem w paczce najbardziej popularnej w szkole
jest nas 4 (Alo,ziom[ja],maśniok i rolnik)
a w szkole dziewczyny nas nie lubią i to jest minus,plusem jest natomiast to,że laski jadnak nas lubią Wink

[ Dodano: Sob 23 Gru, 2006 13:31 ]
ja w kujoństwie się nie specjalizuję,bo kujony są nielubiane
trzeba być koleżeński dobrze się ubierać, a dalej to jest łatwo
Powrót do góry
TomcioMag Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 23 Gru, 2006 16:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
a w szkole dziewczyny nas nie lubią i to jest minus,plusem jest natomiast to,że laski jadnak nas lubią Wink

to sie w końcu zdecyduj...

Cytat:

no gratuluje, jesli wybieracie sobie kolegów/koleżanki pod względem tego jak kto sie ubiera to jesteście naprawde wiele warci ....

kubap napisał/a:

nie dziwie sie ze jestes najpopulaniejszy... bo jak tu mozna było by nie rozpoznawać w szkole takiego debila....

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5155919
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Sob 23 Gru, 2006 17:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

TomcioMag, nieźle go podsumowałeś. biggrin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
aneta007 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 23 Gru, 2006 18:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

TomcioMag ale mu dołożyłeś. Gratuluje ciętego języka

nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Gru, 2006 10:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kubap napisał/a:

[ Dodano: Sob 23 Gru, 2006 13:31 ]
ja w kujoństwie się nie specjalizuję,bo kujony są nielubiane

nie dziwię się, że nie lubią, jak się napatrzy na zachowanie takich fałszywych osób, które robią wszystko na pokaz, to normalne, że się ich nie toleruje.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 26 Gru, 2006 12:56   

Macie problemy...
Powrót do góry
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu