Wysłany: Nie 23 Lip, 2006 23:23 gimnazjum dla doroslych
Chcialabym sie czegos dowiedziec i mam nadzieje ze osoby ktore znaja sie na tym temacie beda mogly mi pomoc.
czy jesli ktos nie skonczyl gimnazjum bo ma ukonczone 18 lat i po prostu zrezygnowal z nauki, to ma jakas mozliwosc aby ja kontynuowac? wiem ze napewno takiej osoby nie przyjma juz do gimnazjum bo jest pelnoletnia i dobrowolnie z niego zrezygnowala. ale czy sa jakies gimnazja dla doroslych? jesli tak to jakie? albo inne mozliwosci (np przyuczenie do zawodu, albo zawodowka czy cosik innego)? a moze jest jakas instytucja do ktorej mozna zwrocic sie z tym problemem?
bede wdzieczna za pomoc
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Mam kumpla, który w tym roku miał osiemnastkę a chodzi do gimnazjum (drugą klasę teraz kończył). Po prostu przenieśli go tam od nas, gdy nie znam.
To jest gimnazjum, ale mają tam raz w tygodniu praktyki jak w zawodówce i po ukończeniu takiej szkoły ma się zawód. Nie wiem jak wygląda przyjmowanie tam tych, którzy dobrowolnie zrezygnowali z nauki, ale myślę, że przyjmują. Bodajże hufiec się na takie szkoły mówi.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer