Dziecko staje sie niechciane kiedy metody które wymieniłeś zawodzą, a gdy ludzie stosują metody naturalne od samego rozpoczęcia współżycia wyrażają "zgode" na możliwość zapłodnienia.
Rozumiesz?
_________________ <i>There is no dark side of the moon, really.
Matter of fact it's all dark.</i>
Dziecko staje sie niechciane kiedy metody które wymieniłeś zawodzą,
Te metody zawodza tylko jak gumka peknie, mon, a to sie zdarza rzadko, poza tym sa jeszcze takie cuda jak Postinor, wiec nic sie nie boj, nie da robic niechcianych dzieci, bedac w miare rozsadnym czlowiekiem.
stefcio napisał/a:
gdy ludzie stosują metody naturalne od samego rozpoczęcia współżycia wyrażają "zgode" na możliwość zapłodnienia.
A jesli robia inaczej, sa nieodpowiedzialni i najpewniej przyglupi.
A tak swoja droga...
[quote="Gdulcia]Na receptę??? Czytałam w gazecie , że tabletki antykoncepcyjne (przed ) są na receptę , ale PO juz nie Już nie wiem komu wierzyć [/quote]
Postinor bez recepty, dobre sobie ; o
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006 06:58
skoro normalne sa na recepte, a po zawieraja rowniez hormony, do tego w duzo wiekszej ilosci, to to logiczne ze nie mozna ich sobie brac tak sobie.. [/center]
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006 07:51
"Te metody zawodza tylko jak gumka peknie, mon, a to sie zdarza rzadko, poza tym sa jeszcze takie cuda jak Postinor, wiec nic sie nie boj, nie da robic niechcianych dzieci, bedac w miare rozsadnym czlowiekiem."
Wiara czyni cuda, no nie? Metody "tabletkowe" też zawodzą, wierz mi.
"Te metody zawodza tylko jak gumka peknie, mon, a to sie zdarza rzadko, poza tym sa jeszcze takie cuda jak Postinor, wiec nic sie nie boj, nie da robic niechcianych dzieci, bedac w miare rozsadnym czlowiekiem."
Wiara czyni cuda, no nie? Metody "tabletkowe" też zawodzą, wierz mi.
Oczywizm, jesli nie skonsultuje sie ginekologiem jakimi tabletami sie faszerowac, to wiele one nie dadza.
Tak czy siak, sa o wiele mniej zawodne niz jakies smieszne kalendarzyki.
Bo kalendarzyki to tylko wspomaganie dla tabletek i kondomów?
Bo kalendarzyki to brednia wymyślona przez księży. Tak BTW, dzisiaj w radiu mówili, ze w szkole będą uczyć o naturalnych metodach antykoncepcji. Jak to będzie w ramach jakiegoś wychowania seksualnego, to ja dziekuję, wysiadam. Bzdury niech wpajają na religii.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006 14:30
Easy Rider - Niestety Katolicyzm, Chrześcijanizm czy co tam jeszcze jest mi mocno obcy, więc niezbyt mnie interesuje jego stanowisko.
Słupek - Kalendarzyk to nie brednia wymyślona przez Księży, to raz. Jest dobrym wspomaganiem sztucznej antykoncepcji - Prezerwatywka pęknie, to jeszcze jest szansa, że Kalendarzyk zadziała. Są okresy, w których kobieta jest płodna, a są okresy w których jest niepłodna - proste.
Widzę że z Ciebie to taki zwyczajny Polak - Powiesz mu że Kaczyński jest z Marsa to poleci rozpowiedzieć wszystim "Jezu! Kaczyński jest kosmitą!", ale nvm.
Słupek - Kalendarzyk to nie brednia wymyślona przez Księży, to raz. Jest dobrym wspomaganiem sztucznej antykoncepcji - Prezerwatywka pęknie, to jeszcze jest szansa, że Kalendarzyk zadziała. Są okresy, w których kobieta jest płodna, a są okresy w których jest niepłodna - proste.
Cóż, może lepiej znasz się na prezerwatywach, ale wg moich informacji, jeśli nie wyprodukowała ich tzw. firma 'krzak', to pękają dość rzadko. Poza tym, przecież prezerwatywa nie jest jedyną metodą antykoncepcji dostępną bez recepty.
Cytat:
Widzę że z Ciebie to taki zwyczajny Polak - Powiesz mu że Kaczyński jest z Marsa to poleci rozpowiedzieć wszystim "Jezu! Kaczyński jest kosmitą!", ale nvm.
Dziękuję za troskę, ale działam raczej w sferze faktów i nie daję się łatwo robic w konia. Dodam jeszcze, ze to raczej któś bardziej związany z Kaczyńskim niż jego przeciwnikami lubi rozpuszczać plotki o czyimś pochodzeniu. A jeszcze śmieszniejsze ejst to, ze wyborcom takowe pochodzenie przeszkadza.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Wysłany: Sro 21 Cze, 2006 17:17
Słupek - To, że żadko pękają nie znaczy że wcale, więc zawsze dobre zabezpieczenie się przydaje - Moje zdanie, ja jestem za młody na bachora, więc lepiej zabezpieczać się na dwa (trzy) sposoby - Dobry okres do stosunku (tzw kalendarzyk), prezerwatywa, (oraz tabletki antykoncepcyjne dla dziewczyny).
Co do tego "Polskiego widza" to odnosiło się to do tego co rzekomo usłyszałeś w radiu i czemu zawzięcie uwierzyłeś.
Co do tego "Polskiego widza" to odnosiło się to do tego co rzekomo usłyszałeś w radiu i czemu zawzięcie uwierzyłeś.
A teraz powiedz mi, że Trójka to brukowe radio, które słynie z plotek i kaczek dziennikarskich. Otóż nie, jest to stacja publiczna, nie prywatna i może sobie ona pozwolić na dużo mniejszą swobodę i bajdurzenie niż stacje prywatne.
Są media, którym wierzę i któzym nie wierzę (np. Fakt), a program 3PR zdecydowanie należy do tego pierwszego rodzaju.
—Michael Shermer