Wysłany: Nie 11 Cze, 2006 18:06 Ostrzeżenia i ich wartosć punktowa
Dzisiaj mogliśmy doświadczyć ciekawego paradoksu, gdy ostrzeżenie przestało byc ostrzeżeniem a zaczęło być wieczystą karą. Chodzi mi mianowicie o Tremere. Dziwne panują tutaj zwyczaje, bo na innych forach banuje się recydywistów, a nie kogoś, kto jednorazowo przewinił.
Poza tym mam wątpliwości co do tego, ze moderator może wlepić ostrzeżenie za 3 punkty. Na innych forach indywidualne banowanie jest domeną administratorów, a żeby moderatorzy mogli to zrobić musi się ich zebrać 2-3. Ogranicza to cudze widzimisię.
W skrócie- coś mi tu nie gra.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
No dobra, Tremere moze czasem przeginała, ale porównaj ja chociażby z adizurem. Za ordynarny flooding dostał tylko 1 punkcik. Gdy mimo upomnień grzeszył dalej dostał drugi, ale nie zbanowano go. W moim przekonaniu został potraktowany dużo bardziej ulgowo. Nie czepiam się samej kary, ale jej wysokości i sposobu wprowadzenia w życie.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
ja adizurowi kary nie dawałem, widocznie mam trochę inne podejscie. on floodował forum, a tremere trollowała, przerażała poziomem intelektualnym postów oraz ich wulgarnością, brakiem treści, związku z tematem. ;p
Tylko odnosze takie wrażenie, ze to potroszę sprawa natury osobistej, bo pałacie do siebie szczególna niechęcią Jakby ktoś inny tego osta wlepił to bym miał mmniejsze wątpliwości.
—Michael Shermer
hej, hej.. bo ja chyba nie nadążam.. czyżby Tremere dostała bana? i nikt mi nie przekazał oficjalnie tej radosnej nowiny? jak można było się cieszyć beze mnie, no nie.. a w sprawy ostrzeżeń to się nie mieszam, na razie żadnego nie otrzymałam i w związku z tym całkowicie mnie ta sprawa nie dotyczy.
a owszem, że trochę natury osobistej ale porzadek musi być
Wiesz co? Ona chyba gdzieś się czepiała długich włosów. Wybaczam Ci
I wszyscy żyli długo i szczęśliwie...
—Michael Shermer