Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 14:19 Sie spóźnia ( do dziewczyn)
Eh....zastanawiam sie co robić i czy to normalne. Miesiączka spóźnia mi sie już prawie 2 miesiące....nigdy wczesniej tak nie miałam. Nie było idealnie regularnie ale nie aż tak. Eh od razu mówie ze w ciąży nie jestem.....zeby nie bylo zadnychpomysłów...Co robić? Iść do lekarza czy czekać jescze? Pozdro-czekam na odpowiedzi
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 15:54
A od kiedy masz miesiączkę?
Pierwsze miesiączki nie zawsze występują regularnie. Czasem bywa tak, że po pierwszej menstruacji następne pojawiają się dopiero po 2 lub nawet 3 miesiącach i mogą trwać od 1 do 10 dni. Musi minąć trochę czasu - około 2 lat lub dłużej, nawet do 5 lat - zanim twój organizm wypracuje własny regularny cykl menstruacyjny.
A moze poporstu przezylas ostattnio silne stresy albo jakąś chorobę i dlatego ci sie spóźnia tez tak mialam miesiaczkowałam regularnie ale po silnych stresach wszystko mi sie rozregulowało
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pią 02 Cze, 2006 19:20
A może ostatnio stosowałaś jakieś diety, odchudzałaś się? Lub tak jak napisała Ma przechodziłaś jakieś stresy? Wiele czynników może wpłynąć na opóźnienie okresu...
Moja mama była wczoraj u ginekologa w swojej sprawie i spytała też o mnie. Lekarka powiedziała żebym poczekała do lipca i jeśli nie bede miesiączkować żebym sie do niej zgłosiła i zrobi mi USG
To praktycznie już wiesz co zrobić. Wystarczy, że poczekasz do tego lipca - a przecież to już nie tak długo, a potem się wszystko okaże. Jeżeli poprzednie posty nie pozwoliły Ci znaleźć odpowiedzi na powód tych zaburzeń, to nie wiem co tym powodem może być.. jedynie jakaś choroba, ale miejmy nadzieję, że to jednak nie to ; )