| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Pomocy !!!! Musicie mi pomóc !! bo niewiem co robić !!!!!!!
Autor Wiadomość
Heyah Płeć:Mężczyzna

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 19 Maj, 2006 18:22   Pomocy !!!! Musicie mi pomóc !! bo niewiem co robić !!!!!!! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witajcie, mam problem odnośnie mojego głosu. Mam 16 lat w listopadzie bede miec 17 , lecz nadal mam głos jak mały chłobczyk Embarassed . Pamiętam jak miałem 12 lat to gardło mi krwawiło tak jak bym zaczynał mutacje lecz nic sie niezmieniło, poniewaz ani do tej pory nie widac zmian w moim głosie:( Czy to oznacza, ze bede juz posiadal taki gos na zawsze ?! jest mozliwe, ze drugi raz mój organizm nieprzejdzie mutacji ?!? U mnie w klasie juz kazdy ma meski głos tylko nie ja.Nieraz sie zemnie wysmiewali z tego powodu w dodatku zaczolem chodzic do nowej szkoly. Czy to moze oznaczac ze juz nigdy nie przejde mutacji ?!!? Crying or Very sad Co mam robic aby mój głos sie zmienił ? doradzcie cos!!! Bo sie chyba zyly podetne. Prosze nie wysylajcie mnie odrazu do lekarza Sad...lub czy był juz ktos u lekarza z takim problemem jaki ja mam ?? jeśli tak to prosze mi powiedziec co mnie czeka !!! dla mnie te słowa będą bezcene i jak dotychczas to moje zycie niema sensu<dołek>. PLz Sad !! POMOCY !!!!!!!! Exclamation
<prosze wybaczyc za ortografie Rolling Eyes >
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1638874
Tremere Płeć:Kobieta
Aktywista
velvet velour
Aktywista

PostWysłany: Pią 19 Maj, 2006 18:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Możesz brać testosteron <sterydy>
Ale radzę do lekarza ;p
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pią 19 Maj, 2006 19:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Porozmawiaj o tym z rodzicami. Powiedz im, że bardzo się niepokoisz tym, że nie masz jeszcze mutacji i zapytaj czy to jest normalne .. Chłopcy dojrzewają do 17 roku życia, ale moim zdaniem jest to niepokojące... W tym wypadku wizyta u lekarza może być nieunikniona.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
mlodaa12 Płeć:Kobieta

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Pią 19 Maj, 2006 20:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, ale nie jestem pewna, że coś jest nie tak. Nie sądzę, żeby to było normalne... A to o tym krwawiącym gardle.. zastanawiające.. rzeczywiście, tak jak moje poprzedniczki napisały porozmawiaj z rodzicami i idź do lekarza. A przede wszystkim: NIE PRZEJMUJ SIĘ Smile Naprawdę.. Taki głos ma też swoje zalety. Dziewczyny pokochają cię za to jaki jesteś a nie jaki masz głos Smile
Powrót do góry
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pią 19 Maj, 2006 20:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Błagam młoda nie nadużywaj slowa "kochać" bo jestem na tym punkcie przewrażliwiona.

Co do tematu to zapytaj na forum o zdrowiu albo czyms takiem, często są tam lekrze, którzy powinni dobrze doradzić. Podejrzewam, że tutaj nikt nie będzie wiedział co robić z tym... przynajmniej nie ja...

Numer Gadu-Gadu
7399523
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 19 Maj, 2006 22:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale ja wiem - Lekarz pierwszego kontaktu, nie forum o dzieciachonline - Tak, to jest niepokojące. Tak, powinieneś się tym zainteresować - Tak, najlepsza jest wizyta u lekarza - Tak, widziałem ludzi 2-paro-letnich z głosem jak dzieci - Tak, nie przejmuj się, dzisiejsza medycyna zachwyca (Wbrew temu co mówi telewizja, prasa i inne tego "pawulonowe" pierdoły)
Powrót do góry

PostWysłany: Sob 20 Maj, 2006 11:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

do jakiego lekarza mam sie zgłosic ? bo nieorientuje się zbytnio :/ jak moge znalesc lekarza pierwszego kontaktu ?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1638874
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Sob 20 Maj, 2006 12:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Heyah napisał/a:
do jakiego lekarza mam sie zgłosic ? bo nieorientuje się zbytnio :/ jak moge znalesc lekarza pierwszego kontaktu ?

Powszechnie się mówi na nich lekarze rodzinni albo interniści. W każdej przychodni są tacy (i zapewne jesteś zapisany u jakiegoś konkretnego), więc po prostu idziesz do swojego ZOZ-u. On Cię przebada i da skierowanie prawdopodobnie do laryngologa (lub być może pediatry, bo dojrzewanie to chyba jeszcze ich działka).

askawtn Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sob 20 Maj, 2006 18:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja z takimi sprawami to bardziej do endokrynologa bym radziła isc
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 20 Maj, 2006 21:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wpierw i tak idzie się do Lekarza Pierwszego Kontaktu.
Powrót do góry
Dandżer Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 22 Maj, 2006 09:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

twoje młodzieńcze krwawienia z gardła nie musiały być Oznakami mutacji tylko jakaś choroba gardła a każdy dorasta w swoim tępie zobacz tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Mutacja_g%C5%82osu
Powrót do góry
konan Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22 Maj, 2006 13:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja znam kolesia co w wieku 21 przechodzil mutacje(juz chyba przeszedl) wiec nie boj zaby Smile
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 22 Maj, 2006 18:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zobacz tutaj http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=8815&highlight=mutacja tutaj miał ten sam problem dwudziestolatek
Powrót do góry

PostWysłany: Pon 22 Maj, 2006 20:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

[ Dodano: Pon 22 Maj, 2006 19:50 ]
[quote="adizur"]twoje młodzieńcze krwawienia z gardła nie musiały być Oznakami mutacji tylko jakaś choroba gardła a każdy dorasta w swoim tępie

Całkiem mozliwe jednak ze po pierwsze niebolalo mnie gardlo a po drugie po przeczytaniu informacji o mutacji z wikipedii pisalo ze tworzy sie "jabko Adama" co w moim wypadku juz posiadam Sad a mam jeszcze dzieciecy glos czy to ma jakies znaczenie naprzyklad ze mutacje juz przeszedlem tylko ze mi krtan sie niewydluzyla i przesto mam taki glos ? i czy jest mozliwe aby mutacja mogla jeszcze nastapic ? Rolling Eyes
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1638874
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 23 Maj, 2006 09:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czy jest mozliwe aby mutacja mogla jeszcze nastapic ? Rolling Eyes[/quote]Oszywiście że tak ale najlepiej idżź do lekarza ale zapytaj się innych do jakiego bo ja nie wiem Rolling Eyes [/quote]
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu