Jeśli chodzi o ciebie (lub twoja kolezanke) to poprostu idz do lekarza - pod pretekstem ze boli cie gardlo albo cos w tym rodzaju i zapytaj lekarza o to co cie gryzie, doktor napewno wyjasni i wytlumaczy.
sluchaj nie chodzi mi o pojscie do ginekologa na leczenie
tylko porozmawianie z pierwszym lekarzem ktory wyjasni ze wszystko jest w porzadku i na miesiaczke jeszcze czas
Lekarz pierwszego kontaktu musi mieć duże pojęcie o ogólnej medycynie, a to według mnie jeszce do takiej sie zalicza. Poza tym pierwsze 5 lat studiów takiego lekarza wyglądają identycznie jak ginekologa.
Druga sprawa, jest taka, ze nie wiem jak u was, ale większość internistów jest z wykształcenia pediatrami, a takiego zakres specjalizacji ogranicza się do osób poniżej 18 roku życia- dorastających i dojrzewających. A o taką osobę w tym wypadku chodzi.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 13 Mar, 2006 17:21
powiedziec, ze jescze ma czas, ze dostanie itd to moge jej nawet ja, bez studiowania medycyny, ale jezeli jest to czym spowodowane, i przebadac ja, czy wypisac hormony to nawet zwykly pediatra to za malo.