Przepraszam, że odświerzam temat...
W styczniu jako-tako był spokój....
Ale to mi już przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu!
Nie mogę wyjść na spacer z psem, do sklepu pod rugiej stronie ulicy!
Właściwie to nie mogę ruszyć się z miejsca...
Czy powinnam iść do ginekologa?
Przecież okres to nie choroba a...Właściwie jestem bardziej ograniczona gdybym byla chora.
Blagam pomóżcie, nie wytrzymuje!
Czy z mamą czy bez pójdę do ginekologa jak mi sie skonczy okres, bo mam dosyć.
Uzywałam:
Bella Perfecta Maxi Blue
Always Ultra Super Plus
Bella Perfecta Green
Bella Clasic
Bella Nova
i duuuużo innych, już nie pamietam.
W każdym razie uzywałam i grubszych i cieńszych...
Zmieniam je tak jak potrzebuje...
Czasem co pół godziny, co godzinę, czasem co 15 minut...
Ale za niedługo zbankrutuje wiec wpadłam na troche głupi ale zawsze pomysł.
Po prostu "uzupełniam" podpaske kilkoma husteczkami - wymieniam husteczki wtedy powiedzmy co 15 minut, a podpaske wtedy mogę co 2 - 3 godziny...
Wiem to głupie ale w innym przypadku potrzebowalabym ciężarówki podpasek...
ostatnio miałam to samo!
zmieniałąm podpaske max co godzine a w nocy mi podpaska przeciekła mimo, że miałam nocną
Niezawodna podpaska to wtedy była Always Ultra ( czerwone) chociaż mma na nie uczulenie
Sami10 - u mnie właśnie najgorzej sprawdza się Always Ultra...
Nich mi ktoś napize coś o wizycie u ginekologa, proszę!
Z2właszcza - pytanko do dziewzyn które były już - jak idziecie do ginekologa to golicie włosy łonowe...?
P.S Ew. moje gg to 2885564.
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 09 Lut, 2006 20:19
czemu mialy by nie golic? ; ]
to nie sprawa ginekologa
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Czw 09 Lut, 2006 20:54
Asiula - a probowlas kiedys zalozyc tampon i podpaske na raz? Wiem ze musisz isc do ginekologa i to jak najszybciej ale moze wybrobuj to na noc zebys nie musiala tak czesto wstawac
Hmmm..
Akurat nie mam przy sobiue podpaski na noc...
Może 4 ręczniki papierowe, 2 chusteczki higieniczki i podpaska oczywiście pod spodem wystarczą....
Ant0n - mi nie chodzi o to, zeby specjalnie niegolić tylko czy trzeba specjalnie golić "na tą okazję".
A tampony...
No cóż...
Chyba lepiej podpaska, bo przy takich skrzepach któych tampon na pewno nie pochłania to...
Tampon by to blokował...
Jasne, ze nie trzeba. A co do wizyty to jezeli juz idziesz na badanie to wyroznia sie dwa podstawowe typy: badanie poprzez pochwe i odbyt. To drugie oczywiscie tyczy sie kobiet, ktore nadal sa dziewicami (podejrzewam ze Ty) i nie ma w nim nic strasznego ani nawet nieprzyjemnego, gdyz takie podstawowebadanie trwa bardzo krotko i nie wymaga chyba nawet specjalnych narzedzi. Inaczej to wyglada przy badaniu przez pochwe, gdyz wtedy trzeba juz skontrowolowac duzo wiecej jak np szyjke macicy itd. Ale mysle, ze nie masz sie czego obwiac, najwazniejsze to zadbac wtedy o higiene zeby czuc sie pewnie i wyluzowac sie
Powinnaś się wybrać do ginekologa i on ci przepisze jakieś leki zatrzymujące krwawienie czy jakoś tak sie to nazywało. Moja siostra miała taki problem i była u ginekologa z tym i jej przepisał jakieś tabletki.