objawy - nisko pod brzuchem bul nietaki normaln. u mnie przynajmiej miałam tak boli chwla przerwy bli.
Co do kupowania podpasek czy tamponów - obecnie mam okres drugi i jeszcze nigdy nie kupowałm podasek też sie wstydziłam i nieiwedziałam dokłądnie jakie rodzice mi powiedzieli to tak jak byś kupowała paier do [cenzura] a nawet męszczyźni kupują swoim zoną curką podpaski i dla nich do nic nadzwyczjnego. MOże powiedzmy że wmawaisz sobie że sie wsytdzisz tak jest ze mną (nie ukrywam tego)
kiedy pierwszy raz ?- w domu wieczorem po zakupach 24,10 w tym roku
Nie martw sie i noś zawsze podpaskę lub tampon bądz zawsze przygotowane na szybkie dorastanie
_________________ Ach, co za oszczędność czasu zakochać się od pierwszego wejrzenia! <:3)~
Ja dostalam jak mialam 11 lat,w domu.Co Ty sie martwisz podpaskami lub tamponami,pierwszy okres to raczej jest zapoczatkowany plamieniem dopiero potem zaczyna leciec,a cos takiego ja wkladki znasz.Wystarczy codziennie rano je zakladac po porannej toalecie i jestes zabezpieczona,spoko,najlepsze sa carefree albo always.No wyluzuj.
Ty mnie nie zrozumialas,rozchodzi mi sie ze wkladki nosisz codziennie i wtedy jestes zabezpieczona przed nieoczekiwana niespodzianka,a dopiero wtedy gdy zobaczysz mala plamke na wkladce to szybciutko zmieniasz na podpaske(bo oczywiscie zawsze masz ja zawsze przy sobie).
Ty mnie nie zrozumialas,rozchodzi mi sie ze wkladki nosisz codziennie i wtedy jestes zabezpieczona przed nieoczekiwana niespodzianka,a dopiero wtedy gdy zobaczysz mala plamke na wkladce to szybciutko zmieniasz na podpaske(bo oczywiscie zawsze masz ja zawsze przy sobie).
Ja nie noszę codziennie wkładki Ja sobie obliczam w kalendarzyku mniej więcej datę kiedy dostanę następnej miesiączki i niespodzianek nie ma ;]