Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Sob 21 Sty, 2006 19:27 plemniczki :p
Mam takie pytanko. Czy plemniki gina w normalnym środowisku? A jesli tak to po uplywie jakiego czasu? Wiem ze to moze troche banalne ale nie na wszystkim trzeba sie znac no nie
polityk Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2006 Posty: 11
Wysłany: Sob 21 Sty, 2006 19:32 Re: plemniczki :p
joasia1990 napisał/a:
Mam takie pytanko. Czy plemniki gina w normalnym środowisku? A jesli tak to po uplywie jakiego czasu? Wiem ze to moze troche banalne ale nie na wszystkim trzeba sie znac no nie
Może sprecyzuj to określenie "normalne środowisko", bo nie wiem, czy chodzi Ci o środowisko organów kobiecych, środowisko organów męskich, czy też w znaczeniu ręki czy czegoś w tym stylu.
W każdym razie, bez dostarczenia im większej ilości pokarmu niż ten który znajduje się w spermie, giną do 72 godzin.
Wysłany: Sob 21 Sty, 2006 19:36
Chodzi mi o reke, brzuch itd.
polityk Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sty 2006 Posty: 11
Wysłany: Sob 21 Sty, 2006 19:56
No to maksymalnie 72h, może jeszcze przejrzyj temat "pigułka tematów" bodajże w dziale dojrzewanie jest, może tam coś będzie więcej.
Ze swojej strony mogę jedynie podać o tych 72h, tego jestem pewien.
Wysłany: Sob 21 Sty, 2006 19:56
Zależy, można wziąć pod uwagę różne przypadki. Jeśli chodzi Ci o to, że twój partner miał/ma na ręku spermę, zciera ją i nagle, jakimś dziwnym przypadkiem jego palec znajduje się w twojej pochwie, to o zapłodnienie nie powinnaś się martwić - To nie są czołgi (Fakt, istnieje możliwość, ale czy walnął Cię kiedyś meteoryt?)
Wysłany: Sob 21 Sty, 2006 21:12
O! Wlasnie o to mi chodzilo. Slyszalam ze zaplodnienie w ten sposob jest mozliwe ale nie wiedzialam czy jest duze prawdopodobienstwo itd. Moze mi sie to przyda chociaz watpie bo jesli bede uprawiala peeting to napewno zastosuje przed jakas globulke tak na wszelki wypadek ale dzieki
zapłodnienie w sposób opisany przez shaunriego jest możliwe ale prawdopodobieństwo jest znikome. największe prawdopodobieństwo jest przy "wystrzeleniu" spermy ze sporym ciśnieniem w narządy rodne. plemniki giną do 72h ale nie w temperaturze pokojowej. a teraz widzisz jak zimno na dworze w temp 20 stopni ich żywot znacznie się zmniejsza a także ruchliwość
Tiaaa... Plemniki nie czołgi... Pozatym podczas normalnej ejakulacji (wytrysku) mamy do czynienia z milionami, czy nawet miliardami plemników, więc ciężko przyjąć, że kilka Plemników-Rambo-Od-Zadań-Specjalnych przedrze się do pochwy z brzucha, etc. i szturmem przedrze się do komórki jajowej, po czym ją zapłodni... (pozatym Rambo działał sam, więc wcześniej nasi comandosi wytłukli by się o to, kto zapładnia komórkę jajową...)
a wyobraź sobie oddział szturmowy plemników o nazwie "Delta Force" :O prawda, że straszne? ich można zrzucić 40 km od celu i dotrą na miejsce akcji i tutaj nie występuje powyższy problem. Zapładnia zawsze Squad Leader
odziały Delta potrafią się skutecznie bronić w drogach rodnych kobiety, prowadzić atak pozorowany po to, aby squad leader niepostrzeżenie dotarł do Primary Object i tutaj prymitywna siła Po-Mena na nic się nie zda
Nom w sumie to racja... jedynym wyjściem byłoby przypuścić zmasowany atak na Oddziały Specjalne Delta Force przy pomocy grupy Nonoxynol-9, oraz wysłać doborowy oddział mający za zadanie dopaść Squad Leadera pod postacią Postinoru...