Wysłany: Sro 19 Paź, 2005 15:35 opowiadanie o miłości
Hej wszystkim! jestem tu nowa, ale mam nadzieję,że od tej pory będe zaglądać tu często.
A teraz na temat: Mam napisać opowiadanie o miłości z WOS-u i nie wiem co pisać! To ma być o jakiś ludziach, mam to napisać na piątek i musze szybkiej pomocy. Prosze , pomóżcie! Z góry dzięki;)
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 19 Paź, 2005 17:45
moze to debilnie zabrzmi, ale obejrzyj 3 tasiemce (zazwyczaj na tvn po 15) i naprawde cos wymyslisz...
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sro 19 Paź, 2005 17:51
A jaki jest konkretnie temat ?
Milosc to bardzo rozległe pojecie ... temat rzeka
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 19 Paź, 2005 17:56
opowiadanie czyli
1.wstęp
Czyli np.była sobie magda i piotrek,chodzili do jednej klasy,pewnego dnia wszystko sie zmienilo bo magdzie zginal lancuszek od zmarlej babci ktory dla niej wiele znaczyl etc.. [oczywiscie nie spisuj tego tak napisalam,rozwin ]
2.Rozwiniecie.
np.pewnego dnia piotrek w jakis tam sposob znalazl lancuszek,powiedzial jej o tym,ona byla szczesliwa i takie tam [najdluzsza częsc opowiadania,rowniez rozwin ]
3.zakonczenie
potem magda zaczela chodzic z piotrkiem i zyli dlugo i szczęśliwie :] [tez rozwin]
oczywiscie te propozycje to trzeba wszystko rozwinąć