Wysłany: Sob 08 Paź, 2005 16:02 Dziennik lub pamiętnik...
Witam, szukam motywu na napisanie dziennika(wydarzenia na bieżąco) lub pamiętnika (opis wydarzeń troche czasu po tym). Pamiętnik musi być z wrażenia pierwszych dni szkoły(jestm w 1 gim.) a dziennik z ostatnich dni. Oczywiście wszystko może być wymyślone. Licze na was!!!
Dziennik musi mieć daty, musi być pisany codzień i ogólnie wszystkie najważniejsze informacje. W pamiętniku nie musisz pamiętać o datach, i, w przeciwienstwie do dziennika, piszesz własne odczucia przede wszystkim. Pamiętnik to bardziej coś własnego, osobistego, dziennik zaś to coś bardziej [ciezko mi dobrać słowo] hm, oficjalnego?
skoro to nie musi byc jakas prawda i powazne przemyslenia na konkretny temat, tylko zwykla kartka z pamietnika, to powinnas troszke ruszyc sama glowa. Chyba nie ma latwiejszego tematu do napisania
osobiscie dzis na probnym egzaminie gimnazjalnym mialam do napisania kartke z pamietnika, gdzie musze opisac dom (oczywiscie dom nie jako budynek, tylko uczucia i rodzine), ktory na zawsze pozostanie w mojej pamieci. Sie tak rozpisalam, ze mi miejsca na kartce zabraklo hehe
rusz glowa, pomysl sam przyjdzie
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 08 Paź, 2005 19:05
jeśli jesteś w 1 gimnazjum możesz opisać swoje wrażenia po przybyciu do nowej szkoły, o klasie nauczycielach itd
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 29 Sty 2005 Posty: 1787
Wysłany: Pią 14 Paź, 2005 20:08
ja starałam się napisać dziennik - pamiętnik ale po kilku dniach mi sie znudzilo i zapominalam ale robilam tak, ze wieczorem(przy albo po kolacji) pisalam relacje z calego dnia. Chowalam zeszyt w mojej tajnej szufladzie zamykanej na klucz (zamek rozwalony ocz.).
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..