ja niewiedziałam dłuuugo a widzieć je widziałam, w końcu sie kapnęłam o co chodzi
czy to jest potrzebne? może i tak
czy ktoś sie tym przejmie? przełączy kanał? zdecydowanie nie
sama nie raz patrzyłam jak oglądam np. film od 16 lat [których niemam] przechodzi mama czy przychodzi ogląda razem ze mną i nic, oglądam dalej
dorośli nie reagują na to, no może z wyjątkiem tych powyżej 18 lat:) ale niezawsze
dzieci same z siebie jeśli są np. tylko one w domu w zyciu nie zrezygnują z czegoś go jest znaczej, prędzej je to przyciągnie, w końcu to zakazany owoc
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005 21:23
Ale z trójkątami czy też bez to i tak większość bedzie oglądac dany film[jeśli ich wiek na to nie pozwala] i raczej te znaczki niczego nie zmienią. Z nimi czy bez bedzie tak samo...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005 21:34
no wlasnie.. zaczynajac ogladac jakis film nie patrzymy na to co pisze w trojkaciku, wiec jest to bezsens.. precyzyjnie? rozpietasc, 4, 5 lat.. nie ma to jak precyzja <lol>
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005 21:35
nasty_girl napisał/a:
no wlasnie.. zaczynajac ogladac jakis film nie patrzymy na to co pisze w trojkaciku, wiec jest to bezsens.. precyzyjnie? rozpietasc, 4, 5 lat.. nie ma to jak precyzja <lol>
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005 21:37
Ja dość szybko zorientowałam się o co w nich chodzi, ale jak był kiedyś jeden trójkącik to wyświetlał się tylko na filmach puszczanych wieczorem, a teraz są one na okrągło i tylko zasłaniają obraz.
czy to potrzebne? IMO tak, po pierwsze mozna odczytac w BARDZO NIEWIELKIM, alejednak, jakims stopniu, co film bedzie przedstawial, no i zapewne jakas ustawa zmusza do pokazywania takich trojkacikow. Moze bawienie sie w kazdy rok, ze cos jest od 16 roku zycia, a cos od 15, to bzdura, ale imo jednak taki rozrzut jak np <10, <15, <18 bylby i jest ok