porzadne to one nigdy nie sa.
swoja droga, czy to tak ciezko ruszyc d. i siasc np. godzine dziennie nad ksiazka? :/ masz ok. miesiaca (jezeli przerabiasz w 2 tyg. wrzesnia)...
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 15 Sie, 2005 15:15
HeyaH napisał/a:
swoja droga, czy to tak ciezko ruszyc d. i siasc np. godzine dziennie nad ksiazka? :/ masz ok. miesiaca (jezeli przerabiasz w 2 tyg. wrzesnia)...
Obawiam się, że może nie starczyć, bo to się cholernie długo czyta. No i przynudza bezlitośnie.
Ja nie przeczytałem 90% lektur w gim, wystarczyły mi właśnie albo strzeszczenia przejrzane na przerwach, albo coś zasłyszane od kumpli/z lekcji, by wiedzieć mniej-więcej co i jak, i o ile babka nie sprawdzała szczegółów, to byłem w stanie pisać na piątki kartkówki czy też charakterystyki/rozprawki. Nie ma co tracić czasu na czytanie "Syzyfowych Prac", okrutnie nudnych, bezsensownych, bez przesłania, i co najgorzse, dość długich
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 15 Sie, 2005 20:36
Himitsu napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Obawiam się, że może nie starczyć, bo to się cholernie długo czyta. No i przynudza bezlitośnie.
Wysłany: Wto 16 Sie, 2005 11:45 Re: nienawidze pani od polaka
ksiezniczka121 napisał/a:
glupia sprawa nasza glupia pani od polaka kazala przeczytac nam na drugi tydzien wrzesnia ksziazke pod tytulem "w pustyni i w puszczy" sami rozumiecie rze sa wakacje i rze niechce sie czytac jakis ksiazek wiec pomurzcie mi jak ktos ma streszczenie tej ksiarzki niech mi pomorze niemam ochoty siedziec caly dzien nad ksiarzka
W pustyni i w puszczy? :/
Jeśli mi powiesz, że to nie jest nudna książka, to wyśmieję Cię przy wszystkich.
najduniejsza ksiazka to "sierotka marysia". naprawde!! O_o
Przeczytaj "Młodego wygnańca" Marii Julii Zaleskiej, a zmienisz zdanie :] Chyba jedyna książka, której końca nie dotrwałem. Inne nudne książki jeszcze jakoś przetrawić potrawię, ale to... takie nudne, że chyba nawet do połowy nie doszłem =="
Polecam "Ulissesa" J. Joyce'a i strumien stwiadomosci przez ok 100 stron. Ja sie nie przebilem i na dzien dzisiejszy jest to jedyna nieskonczona przeze mnie ksiazka, ktora zaczalem i rzucilem w kat
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 16 Sie, 2005 21:54
Himitsu napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Himitsu napisał/a:
HeyaH napisał/a:
W pustyni i w puszczy? :/
Jeśli mi powiesz, że to nie jest nudna książka, to wyśmieję Cię przy wszystkich.
Okej, byleby kazdy slyszal.
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 16 Sie, 2005 22:02
HeyaH napisał/a:
Możemy sie zamienić - ja czytam Faraona <jeb>
widze że nie jestem sama, a do tego mam "Niemców" jeszcze na pierwszą lekcje po rozpoczęciu roku, grrr