| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Rodzice
Autor Wiadomość
Weronika
Gość
PostWysłany: Czw 24 Lip, 2003 18:02   Rodzice

Rodzice cały czas sie kłucą ja już tego nie wytrzymam pomóżcie mi
Przejdź na dół
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 24 Lip, 2003 18:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Weroniko, rodzice kłócą się często i w różnych sprawach Smile. To tzw. kłótnie małżeńskie... rodzice kłócą się o np. pieniądze, za długi pobyt w pracy itp. itd Smile. Może to niezbyt pocieszające, ale myślę, że nawet najidealniejsza para musi się czasem kłócić Smile.

Ale naprawdę nie mam pomysłu co masz zrobić Confused . Ty chyba nie możesz zaprzestać rodzinnych kłótni biggrin. A rodzice sami skończą się kłócić... przejdzie im to Smile.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 24 Lip, 2003 19:31   

Moi rodzice kilka kłótni zakończyli decyzją o rozwodzie, ale nigdy jej nie spełnili, bo się pogodzili Laughing
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 08 Sie, 2003 14:13   kłotnie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nene u mnie było tak samo. Każda rodzina przeżywa prawei jakieś kłotnie Sad

Numer Gadu-Gadu
730730
Kamix Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 08 Sie, 2003 16:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No pewnie weroniko nieprzejmuj sie ja tez mialem kiedys juz dosc klutni rodzicow prubowalem ich pogodzic ale bez skutku w koncu sie sami godzili biggrin

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3259633
Fruźka
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2003 18:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Porozmawiaj z rodzicami i powiedz im że przykro Ci jest jak widzisz że się tak kłócą... Może wtedy przestaną się kłócić, a na pewno nie będę kłócić się przy Tobie... Każde małżeństwo przeżywa czasem kryzys a takie kłótnie najczęściej kończą się zgodą i tylko umacniają związek... Moi rodzice też się kłócą, zazwyczaj sprzeczają się o takie bzdety, ale szybko im przechodzi... Tak to już jest...

Powrót do góry
Anka1
Gość
PostWysłany: Pon 18 Sie, 2003 19:48   

Iśka napisał/a:
Weroniko, rodzice kłócą się często i w różnych sprawach Smile. To tzw. kłótnie małżeńskie... rodzice kłócą się o np. pieniądze, za długi pobyt w pracy itp. itd Smile. Może to niezbyt pocieszające, ale myślę, że nawet najidealniejsza para musi się czasem kłócić Smile.

Ale naprawdę nie mam pomysłu co masz zrobić Confused . Ty chyba nie możesz zaprzestać rodzinnych kłótni biggrin. A rodzice sami skończą się kłócić... przejdzie im to Smile.

A Ty coś taka wesolutka w tym temacie? Zamiast poradzić dziewczynie coś konkretnego, np. rozmowę z zaufanym krewnym, psychologiem, przyjacółką, to rechoczesz jak głupia. Ileż to wiosenek sobie liczysz infantylna moderatorko?
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 18 Sie, 2003 19:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ech, Anka1.
Iśka ZDECYDOWANIE więcej pomogła, niż Ty.

Kłótnie w rodzinie to rzecz normalna - każdy ma sporo zmartwień na głowie, często dochodzi do nieporozumień i kłótni. Do tego trzeba się przyzwyczaić - nie ma "idealnych" rodziców, którzy by się nie kłócili. Musimy wszyscy nauczyć się rozwiązywać problemy i szybko kończyć kłótnię i przywracać spokój. A groźby typu "rozwód" też zdarzają się w niemal każdym domu.

BTW: znałem kiedyś małżeństwo, które nigdy się nie kłóciło i nigdy sobie niczego nie bronili. Wiecie jak się to skończyło? Żona trafiła do szpitala psychiatrycznego, mąż zmarł na zawał. Diagnoza była prosta - nigdy nie wyładowywali nagromadzonych emocji, co doprowadziło ich do tragedii.

Bike_chan Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 23 Sie, 2003 15:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moi rodzice sie kłucili codziennie przez około 2 lat, potem się rozwiedli, moja mama miała innego męza z którym było jeszcze gorzej: wyzywał ją, mówił, że woli, zeby umarła... potem zachorowała na raka, a on sie wyprowadził ... Crying or Very sad

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1444473
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 24 Sie, 2003 14:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przykro nam bardzo Sad

Ale dobrze, że masz choć nieco optymistyczny podpis.
Carpe diem. Szkoda życia na smutki.

cornelia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 14:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Iśka napisał/a:

To prawda Iśka

Numer Gadu-Gadu
9390031
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 14:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Rodzice muszą się czasem pokłócić bo jakby sie nie kłócili to by znaczyło że im na sobie nie zależy Weroniko

Numer Gadu-Gadu
9390031
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 14:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

deg napisał/a:
Ech, Anka1.
Iśka ZDECYDOWANIE więcej pomogła, niż Ty.

Kłótnie w rodzinie to rzecz normalna - każdy ma sporo zmartwień na głowie, często dochodzi do nieporozumień i kłótni. Do tego trzeba się przyzwyczaić - nie ma "idealnych" rodziców, którzy by się nie kłócili. Musimy wszyscy nauczyć się rozwiązywać problemy i szybko kończyć kłótnię i przywracać spokój. A groźby typu "rozwód" też zdarzają się w niemal każdym domu.

BTW: znałem kiedyś małżeństwo, które nigdy się nie kłóciło i nigdy sobie niczego nie bronili. Wiecie jak się to skończyło? Żona trafiła do szpitala psychiatrycznego, mąż zmarł na zawał. Diagnoza była prosta - nigdy nie wyładowywali nagromadzonych emocji, co doprowadziło ich do tragedii.
Masz racje deg

Numer Gadu-Gadu
9390031
Xesquio Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 14:33   Re: Rodzice Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Weronika napisał/a:
Rodzice cały czas sie kłucą ja już tego nie wytrzymam pomóżcie mi

Teraz tego nienawidzisz ale rodzina bez kłutni to niejest prawdziwa rodzina.

Numer ICQ
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 09 Wrz, 2003 22:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W kazdej rodzinie tak jest. Kłocą sie...kłócą a za chwile godza ijeste w porządku. Kłotnie małżeńskie porównać można troszkę np z kłotnia Twoją i kolegi/kloeżanki.
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu