dla mnie, to taka bajka dla dorosłych. ładna animacja, płynna, duzo efektów, jak to na pixar przystało, ale fabuła, nie trafia do dzieci ponizej 12 roku zycia. są aluzje do sytuacji z codziennego życia doroslych, np, jak pada tekst "poskręcajmy sobie dziecko". bo dziecko przyszlo w pudelku w czesciach i trzeba bylo sobie je poskręcać. z początku nie zrozumialem o co chodzi, dopiero po chwili zaczalem sie smiac. znaczy, bo wychodzi ze film mi ise nie podobał. wręcz przeciwnie. bajka jest świetna, ale nie trafi ona do 8 latka, bo poprostu jej nie zrozumie, tak , owszem bedzie sie smial z zabawnych sytuacji, ale nie bedzie wiedzial o co chodzilo robotowi gdy mowil jakies zdanie. wiec uwazam ta bajeczke, za bardzo dobry produkt, ale dla rodzicow i ich bardziej dojrzalych dzieci. spokojnie 9/10. :-)
a wy ? widzieliscie ta bajke? co o niej sądzicie? co się wam podoba a co nie?
nudne? czemu?. dla mnie nie sa nudne. z poczatku do kazdej takiej bajki po shreku podchodzilem z dystansem i twierdzilem ze nemo, potwory i spolka, to szit. ale poglad sie zmienil,oglądnąłem bajkę, i stwierdzam ze warto było, bo były poprostu "świetne". aczkolwiek rybk z ferajny były drętwe ;]